Recerca i Universitats

El Govern nomena el Dr. Antoni Esteve nou president de la Fundació Catalana de Suport a la Recerca i la Innovació

La Fundació assumirà com a eix principal d'actuació la cooperació entre el sector públic i privat en les activitats de recerca

query_builder   7 juny 2012 14:00

event_note Nota de premsa

El Govern nomena el Dr. Antoni Esteve nou president de la Fundació Catalana de Suport a la Recerca i la Innovació

La Fundació assumirà com a eix principal d'actuació la cooperació entre el sector públic i privat en les activitats de recerca

El Govern ha nomenat aquest matí el Dr. Antoni Esteve nou president de la Fundació Catalana de Suport a la Recerca i la Innovació en substitució del conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell. Coincidint amb aquest nomenament, el Govern impulsarà el caràcter de la Fundació com a agent de la cooperació entre el sector públic i el privat en les activitats de recerca. Coherentment amb aquesta nova visió, el lideratge de la Fundació passarà a mans de les empreses i institucions privades que seran majoritàries en l’òrgan de govern. Les empreses i institucions que integren l’òrgan de govern són Endesa, Gas Natural, Esteve, Telefónica, la Caixa, BBVA i Ibercaja.
 
El nou president de la Fundació, el Dr. Antoni Esteve, de marcat perfil científic i empresarial, desenvoluparà a partir d’ara les noves missions aprovades per la Fundació el mes de juny de 2011, principalment la millora del reconeixement social de la ciència, mitjançant la divulgació de la recerca, i l’aplicació de noves vies de cooperació entre el sector públic i el privat en les activitats d’investigació científica a Catalunya.
 
La Fundació facilita i implementa actualment activitats de divulgació científica adreçades a la totalitat de la societat i, molt especialment, al jovent, fomentant les vocacions científiques i visualitzant socialment els resultats i abast de la recerca. En l’àmbit de la cooperació entre el sector públic i privat vol impulsar en un futur programes de finançament privat de l’R+D+I, activitats de partenariat públic-privat en investigació i fons d’inversió mixtos per dedicació a la recerca, incentivant nous fons altruistes o donacions per promoure la recerca.
 
L’entitat té com a vicepresident primer Lluís Deulofeu, director executiu de la Caixa; com a vicepresident segon, Josep M. Martorell, director general de Recerca, i com a secretari, Xavier Queralt, director territorial a Catalunya del BBVA. El director de la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca és Pere Pardo. Completen el Patronat 17 vocals: Antoni Castellà, secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Enric Banda, director de l’Àrea de Ciència, Recerca i Medi Ambient de Fundació la Caixa; Antonio Gallart, director general de Recursos de Gas Natural; Antonio Pareja, director corporatiu de Serveis i Tecnologia d’Endesa; José Luís Martínez Candial, president del Patronat Cultural d’Ibercaja; Carlos Domingo, conseller delegat de Telefónica I+D; Lluís Jofre, director general d’Universitats; Iolanda Font de Rubinat, subdirectora general de Recerca; Xavier Baulies, responsable d’Innovació i Recerca del Departament de Territori i Sostenibilitat; Ramon Ollé, president executiu de BSE La Salle; Juan José Villanueva, del Centre de Visió per Computador; Yvonne Colomer, directora de la Fundació Triptolemos; Lluís Ribas de Pouplana, del Laboratori de Traducció Genètica de l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona; Xavier Ferràs, director del Centre d’Innovació d’ACC1Ó, del Departament d’Empresa i Ocupació; Jaume Sió, subdirector general d’Innovació Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; Albert Serratosa  i Josep Manuel Basañez (ambdós últims a títol personal).

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 177