Educació

PIMEC presenta en col·laboració amb Ensenyament un nou guardó de reconeixement a la col·laboració empresa-formació professional

query_builder   7 juny 2012 14:23

event_note Nota de premsa

PIMEC presenta en col·laboració amb Ensenyament un nou guardó de reconeixement a la col·laboració empresa-formació professional

 
PIMEC -Petita i Mitjana Empresa de Catalunya- atorgarà, en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament, un nou guardó a una empresa o grup d’empreses i a un centre educatiu que hagin posat en marxa un projecte de col·laboració d’alt valor afegit en el marc de la formació professional. Es farà en el decurs de l’acte de lliurament dels Premis Pimes 2012 que tindrà lloc el proper dia 11 de juny.
 
Amb aquest guardó es vol, d’una banda, reconèixer una experiència d’èxit i, de l’altra, encoratjar les empreses i els centres educatius a explorar aquestes noves alternatives. 
 
Tot i l’actual context econòmic, el Departament d’Ensenyament ha presentat un seguit de mesures que vinculen Formació Professional i reactivació econòmica (i que inclouen iniciatives de formació dual i en alternança, entre d’altres), amb l’objectiu que possibilitin l’avenç cap a un model d’alta qualitat i valor afegit, tant per a les empreses com per a les persones.
 
Aquest nou guardó és una evolució del Premi a la Innovació en la Formació en Centres de Treball que PIMEC atorgava en el passat i incorpora nous elements importants per a millorar la qualitat de la formació professional i la seva capacitat d’adaptació a les necessitats de les empreses, com ara la progressiva implicació en els processos de disseny i desenvolupament de la formació, la capacitat dels centres educatius per donar resposta a aquestes necessitats, la col·laboració en els processos de transició escola-món laboral o la transmissió de valors empresarials com la innovació o l’emprenedoria.
 
Enguany, aquest guardó se centrarà en experiències de formació en alternança o dual. Aquestes experiències exemplifiquen una nova forma de concebre els estudis de formació professional des de la proximitat territorial i l’adaptació a necessitats concretes d’una o més empreses.