Drets Socials

Acte de signatura

Benestar Social i Família destinarà enguany 18,4 milions al finançament dels serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat de Girona

El conseller Josep Lluís Cleries ha signat avui els contractes programes amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals de Girona

query_builder   8 juny 2012 11:52

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família destinarà enguany 18,4 milions al finançament dels serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat de Girona

El conseller Josep Lluís Cleries ha signat avui els contractes programes amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals de Girona

Acte de signatura
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha signat aquest divendres els contractes programes 2012-2015 amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals de la demarcació de Girona en matèria de serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat. A través d’aquest acord, el Departament destinarà enguany 18.484.729,53 € al finançament d’aquests serveis als municipis de Blanes, Figueres, Girona, Lloret de Mar, Palafrugell, Salt i Sant Feliu de Guíxols, així com a les comarques de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Cerdanya, el Gironès, el Ripollès i la Selva. També s’inclouen en aquest acord els Consorcis de Benestar Social del Pla de l’Estany i de la Garrotxa.
 
El conseller Cleries ha destacat que aquest acord garanteix estabilitat als ens locals i comarcals, millora l’optimització de recursos i contribueix al desenvolupament d’un sistema més sostenible. “En un moment de dificultat com el que estem vivint, des del Govern de la Generalitat prioritzem l’atenció a les persones i creiem que la bona feina que es fa des de la primera línia d’atenció des dels consells comarcals i els ajuntaments cal seguir-la reforçant fent aquesta aposta conjunta”, ha declarat Cleries.
 
El conseller ha explicat que el contracte programa “consolida i reforça el treball entre Administracions i, per això, cal seguir aprofundint en aquesta línia de col·laboració per donar la millor atenció possible a la ciutadania”.
 
En aquest sentit, Cleries s’ha mostrat convençut que el contracte programa és l’instrument més adequat per fixar la relació entre el Departament i els ens locals i comarcals. “A través d’aquesta fórmula els ajuntaments, els consorcis i els consells comarcals reben el finançament que els hi correspon de la Generalitat i ho fan segons uns sistema de transferència en les condicions fixades per la llei, no en un marc de subvenció com es feia anteriorment i, això els ofereix més estabilitat”, ha dit el conseller.
Benestar Social i Família destinarà aquest any 182,4 milions d’euros al finançament dels serveis socials bàsics, programes de benestar social i polítiques d’igualtat que presten els ens locals i comarcals de Catalunya.  
 
Acord Marc consensuat amb l’ACM i la FMC
 
Els contractes programa subscrits avui s’emmarquen dins de l’Acord marc per a la coordinació, cooperació i col·laboració en matèria de serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat pel període 2012-2015, signat ara fa unes setmanes entre el Departament de Benestar Social i Família, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).
 
Aquest Acord estableix els criteris generals respecte els serveis socials bàsics, polítiques d’igualtat i els serveis especialitzats adreçats a col·lectius com ara famílies amb infants de curta edat, gent gran, infants i adolescents, persones amb discapacitat, amb malaltia mental, amb problemes de drogodependències, afectades pel VIH/Sida, persones immigrades, entre altres.

1  

Imatges

El conseller Cleries amb els representants dels ens locals i comarcals de Girona

El conseller Cleries amb els representants dels ens locals i comarcals de Girona 3096