Salut

El conseller de Salut, Boi Ruiz, visita la Regió Sanitària de Girona

query_builder   8 juny 2012 12:33

event_note Nota de premsa

El conseller de Salut, Boi Ruiz, visita la Regió Sanitària de Girona

Ha inaugurat el segon dia de les III Jornades en TIC i Salut i ha visitat les instal·lacions del Dipsalut i el nou edifici ambulatori de l'Hospital Josep Trueta.
 
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha inaugurat aquest matí les III Jornades en TIC i Salut, que se celebren des d'ahir a l'edifici Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de Girona de la Universitat de Girona. Es tracta d'una trobada catalanofrancesa de grups de recerca, empreses i centres tecnològics i assistencials on es donen a conèixer els projectes més innovadors en aquest camp. Les Jornades R+D+i en TIC Salut giren entorn de tres grans eixos temàtics: la promoció de la qualitat de vida orientada a malalts pluripatològics i fràgils, les TIC en la millora dels processos assistencials i les TIC en l'àmbit del benestar social i la qualitat de vida. Les Jornades estan organitzades pel Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona i la Fundació TicSalut, juntament amb UBIFrance i la Cambra de Comerç Francesa de Barcelona.
 
A continuació, el conseller ha visitat les instal·lacions del Dipsalut (organisme de salut pública de la Diputació de Girona), al mateix Parc Científic i Tecnològic, acompanyat per Josep Trias, director dels Serveis Territorials de Salut a Girona, Jaume Torramadé, president de la Diputació de Girona i president del Dipsalut. Aquest organisme ocupa des de la primavera de 2009 aquest espai de 450 metres quadrats, on també hi ha integrada la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona impulsada pel mateix Dipsalut.
 
Seguidament, el conseller ha visitat el nou edifici de consultes externes de l'Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta, que està en funcionament des del 9 de gener. Aquest nou edifici, amb una superfície total de 3.202 m2, agrupa en un mateix espai especialitats que fins al moment hi havia repartides entre l'Hospital Josep Trueta i el Centre d'Especialitats Güell. Compta amb un total de 89 consultes externes (74 utilitzades per professionals de l'Institut Català de la Salut i 15 de l'Institut Català d'Oncologia), dues àrees administratives de programació i una àrea de gestió.
 
La construcció d'aquest edifici responia a la necessitat d'incrementar la zona de consultes externes davant l’augment que ha experimentat l'activitat ambulatòria en els darrers anys. Cada dia passen per aquest edifici al voltant de 1.400 pacients.