Protecció Civil

S'ha tret la barca de 15 m de l'aigua i se n'ha extret sense fuita el gasoil dels dipòsits

Protecció Civil: Finalitza la prealerta del Pla de Contaminació Marina un cop reflotada l'embarcació al port de Roses

query_builder   9 juny 2012 21:28

event_note Nota de premsa

S'ha tret la barca de 15 m de l'aigua i se n'ha extret sense fuita el gasoil dels dipòsits

Protecció Civil: Finalitza la prealerta del Pla de Contaminació Marina un cop reflotada l'embarcació al port de Roses

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat fi a les 20.30 h a la prealerta del Pla Especial d’Emergències per Contaminació Accidental de les Aigües Marines a Catalunya CAMCAT que mantenia des d'ahir al vespre degut a l'enfonsament d'una barca recreativa dins del port de Roses. La barca ha fuitat molt poc combustible, i la prealerta del CAMCAT es va establir de forma preventiva mentre duraven les maniobres de reflotament de l'embarcació.

 

Fa poca estona s'ha acabat les tasques de reflotament i extracció de l'embarcació amb l'ajuda d'una grua. Ports de la Generalitat ha confirmat que s'ha buidat de forma segura l'aigua bruta que contenia la barca i el combustible de dins la barca (incloent els dipòsits) i s'ha dut a reparar.

 
La barca CEGEMAR14, de l'empresa SOTAMAR i de 15 m d'eslora, destinada al transport de submarinistes, no estava ocupada en el moment en que es va enfonsar, dins de port, a la zona pesquera, cap a les 15.00 h de divendres. Les causes de l'enfonsament es desconeixen.
 
Personal del propi Port va posar una doble barrera per evitar que el combustible que es pogués vessar sortís dels voltants de l'embarcació. De fet, només ha fuitat una petita quantitat d'oli i gasoil del motor, ja que els dos dipòsits de 400 l de gasoil del'embarcació, no han fuitat tot i estar força plens.
 
Ahir, la DGPC va fer gestions amb Salvamento Marítimo SASEMAR, del Ministerio de Fomento, i amb la Policia Local per tal que es fes una vigilància del lloc.
 
Aquest matí s'ha reflotat el vaixell de forma parcial amb globus d'aire, i aquesta tarda, a partir de les 17.00 h s'ha procedit a extreure la barca totalment de l'aigua amb l'ajuda d'una grua especial.