Interior

El conseller d'Interior, Felip Puig, presenta els mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat per fer front a la Campanya Forestal d'enguany

query_builder   11 juny 2012 14:07

event_note Nota de premsa

El conseller d'Interior, Felip Puig, presenta els mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat per fer front a la Campanya Forestal d'enguany

FOTO
  • Puig ha destacat que “per a combatre els incendis forestals, es requereix l’esforç de tothom, dels operatius, però també de la societat civil”
 
  • Els Bombers de la Generalitat disposaran de 35 mitjans aeris, dels quals 8 són del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, per a la campanya forestal
 
  • L’helicòpter del cos dels Mossos d’Esquadra, del Servei Català de Trànsit i l’helicòpter i l’avió del cos d’Agents Rurals també hi seran a la presentació
 
 
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha presentat aquest matí a l’aeroport de Sabadell, la flota aèria de què disposaran els Bombers de la Generalitat per fer front la Campanya contra Incendis d’enguany. Puig hi ha anat acompanyat del director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Jordi Gassió, i de la subdirectora general operativa, Anna Martín, entre d’altres.
 
Puig ha recordat que “ens trobem davant d’una campanya forestal complicada” i ha destacat que “per a combatre els incendis forestals, es requereix l’esforç de tothom, dels operatius, però també de la societat civil”.
 
Enguany els Bombers de la Generalitat disposaran d’una flota de 35 mitjans aeris. D’aquests, 8 són propietat del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, alguns dels quals tindran la seva base fora de Catalunya.
 
Els mitjans aeris comptaran amb la coordinació dels COA, que és una figura del sistema de comandament SISCOM. La seva funció bàsica és la de gestió de les operacions dels mitjans aeris en una intervenció. Per tant, vetllarà per la seguretat de les diferents aeronaus que participen en l’extinció dels incendis forestals.
 
  
La seva tasca també consisteix en ordenar l’espai aeri, aplicar les tàctiques que l’indica el cap de la intervenció i utilitzar el tipus d’aparell adequat (helicòpter bombarder, amfibi, AVA, helitanc,...). També gestiona els descansos del personal, que venen regulats per la normativa aeronàutica, per tal d’obtenir en tot moment el major nombre d’aeronaus en vol.
 
D’altra banda, també s’encarrega de tota la gestió de recursos materials i logístics (escumogen, combustible, elecció dels  punts d’aigua i les bases operatives, etc) necessaris en l’extinció.
 
 
Base permanent a Catalunya (31 aparells):
§         12 helitancs, coneguts també com a helicòpters bombarders
§         5 helicòpters de comandament
§         4 helicòpters polivalents; capacitats fer tasques de comandament, rescat i captació i transmissió d’imatges amb la càmera que hi du instal·lada
§         2 helicòpters de rescat
§         4 avions de vigilància i atac (AVA) amb operació terrestre i
§         4 avions de vigilància i atac (AVA) amb operació amfíbia
 
 
Bases fora de Catalunya (4 aparells):
§         1 helicòpter Kamov, amb base a Montflorite
§         3 hidroavions amfibis, amb bases a Pollença (Illes Balears) i Saragossa (Aragó)
 
 
Durant la Campanya Forestal, els mitjans aeris estaran repartits de forma estratègica per tot el territori català, ubicats en diferents bases, i estaran coordinats des de la Sala Central dels Bombers, ubicada a Cerdanyola del Vallès.
 
Els mitjans que tant poden carregar en aigües interiors com al mar realitzaran rutes preventives a les zones més vulnerables del país, segons el risc potencial d’incendi forestal que es determina a diari. Això permet una resposta molt més ràpida en cas que es detectin columnes de fum en qualsevol punt del país.
 

1  

Fitxers adjunts

DOSSIER COMPLET EN PDF

DOSSIER COMPLET EN PDF
PDF | 2135