Direcció General de Comunicació

roda premsa

El president Mas i els líders d'UGT i CCOO coincideixen que calen "grans pactes d'Estat" per fer polítiques de creixement

query_builder   11 juny 2012 14:21

event_note Nota de premsa

El president Mas i els líders d'UGT i CCOO coincideixen que calen "grans pactes d'Estat" per fer polítiques de creixement

 

  • Constaten que “les regles del joc d’avui s’han de poder canviar”, perquè tal com defensa el Govern des de fa temps, “no n’hi ha prou amb les polítiques d’austeritat” i s’han incorporar “polítiques de creixement
 
  • El portaveu del Govern reitera que el “rescat” financer acordat per l’Eurogrup aquest cap de setmana és un “tallafocs” que “tindrà conseqüències per a tot”
 
  • Homs reitera que l’Executiu està “compromès al 100 per cent” amb el compliment de l’objectiu de dèficit, perquè “no fer-ho tindria conseqüències pitjors”
Compareixença portaveu
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, i els secretaris generals d’UGT i CCOO a Catalunya i a l’Estat, Josep Maria Álvarez, Cándido Méndez, Joan Carles Gallego i Ignacio Fernández Toxo, respectivament, han coincidit avui en la necessitat d’assolir “grans pactes d’Estat” que permetin afrontar la crisi econòmica amb “polítiques de creixement”, tal com defensa des de fa temps el Govern de la Generalitat. “El marge de maniobra dels governs català i espanyol és estret, però podem encetar espais de debat, sobretot posant l’accent que en polítiques d’austeritat no n’hi ha prou”, ha manifestat el portaveu del Govern, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior a la reunió que han mantingut al Palau de la Generalitat.
 
Malgrat que “és obligat” mantenir les polítiques d’austeritat perquè “forma part de les regles del joc de formar part del ‘euro”, el cap de l’Executiu i els màxims líders sindicals han destacat que “hi ha coincidència plena que les regles del joc d’avui s’han de poder canviar, de la manera que s’estan fent no es palpen resultats i al costat de les polítiques d’austeritat s’han d’incorporar polítiques de creixement”. Justament en la sortida a la crisi el portaveu ha emmarcat el pacte fiscal, que el president de la Generalitat ha traslladat als màxims líders sindicals i en els quals ha trobat una “receptivitat que no ha trobat en altres àmbits de l’Estat” , segons ha destacat Homs.
 
 
‘Un tallafocs’ que ‘tindrà conseqüències per a tots’
 
El portaveu del Govern ha reiterat el seu convenciment que “el rescat” financer de l’Estat espanyol acordat aquest cap de setmana per l’Eurogup actuarà com a “tallafocs” donant “estabilitat al sistema financer”, però que “tindrà conseqüències per a tots”. “Sinó de quina manera i per quin motiu haurien de deixar diners a les institucions espanyoles si no fos a canvi d’alguna cosa?”, s’ha preguntat Francesc Homs, qui ha atribuït el “plus de contrapartides” que exigeix Europa a la “falta de credibilitat” de l’Estat. “S’hi ha posat un tallafocs; quin preu tindrà això? El preu de no haver fet bé les coses els últims 3 o 4 anys”, ha sentenciat. 
 
Homs ha reiterat que el Govern de la Generalitat està “compromès al 100 per cent” amb el compliment de l’objectiu de dèficit. “Dificultats, sí, però procurarem complir, no per una qüestió ideològica, sinó perquè no fer-ho tindria conseqüències pitjors, particularment de dificultats d’accés al crèdit i el seu cost financer”, ha reblat.