Territori

L'Institut Geològic de Catalunya coorganitza el setè congrès europeu de cartografia i sistemes d'informació

query_builder   12 juny 2012 11:40

event_note Nota de premsa

L'Institut Geològic de Catalunya coorganitza el setè congrès europeu de cartografia i sistemes d'informació

  • La trobada, impulsada juntament amb les regions de Bavaria i Emilia-Romagna, permet apropar la recerca científica a la seva aplicació pràctica.
 
L’Institut Geològic de Catalunya va començar a treballar conjuntament amb els seus homòlegs de les regions de Bavaria i Emilia Romagna el 1994, amb l’objectiu de crear una plataforma d’intercanvi d’experiències entre universitats, instituts de recerca i administracions. Fruit d’aquest treball continuat, la ciutat italiana de Bolònia acull, des d’avui i fins el divendres 15 de juny, la setena edició del Congrès Europeu de Cartografia Geocientífica Regional i Sistemes d’Informació.
 
En aquest cas, la reunió permetrà analitzar les claus per a la gestió geològica sostenible i s’estudiaran, entre d’altres, les particularitats de la geologia del subsòl i urbana, els riscos sísmics, els recursos hídrics, les perspectives i utilitat de la cartografia geològica i les conseqüències de segellar el terra amb materials impermeables, com ara l’asfalt.
 
El Congrès finalitzarà amb la visita de la vall de Secchia, per tal d’observar les solucions adoptades per minimitzar la inestabilitat de les vessants muntanyoses.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 105