Agència de l'Habitatge de Catalunya

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura 7 pisos a Alcarràs i 4 a la Seu d'Urgell

query_builder   12 juny 2012 14:45

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura 7 pisos a Alcarràs i 4 a la Seu d'Urgell

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya va lliurar ahir les claus de quatre pisos amb protecció oficial a la Seu d’Urgell (Alt Urgell) i avui s’han lliurat les de set pisos a Alcarràs (Segrià). Els habitatges s’inclouen en el Pla de xoc anunciat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per oferir pisos buits de la Generalitat amb noves condicions d’accés.
 
Els habitatges lliurats ahir a la Seu d’Urgell estan situats un al carrer de Monturull i tres a la Plaça del Carme. El del carrer Monturull és de lloguer amb opció de compra i té dos dormitoris en una superfície útil de 53,70 m2 i una plaça d’aparcament vinculada a l’habitatge. El preu mensual del lloguer d’aquest habitatge és de 203,30 euros. Els pisos de la plaça del Carme, són de lloguer i tots tenen un sòl dormitori, en una superfície de 32 m2 a 58,19 m2, i el preu mensual del lloguer va de 106,12 a 192,97 euros, més despeses de comunitat i IBI.
 
A Alcarràs s’han lliurat set habitatges que són de lloguer amb opció de compra i estan situats al carrer d’Ernest Lluch. N’hi ha tres i de quatre dormitoris en una superfície entre 85,09 m2 i 107,47 m2. El preu mensual del lloguer va de 304,28 a 384,31 euros, segons les dimensions i característiques de l’habitatge. Al preu mensual del lloguer cal afegir les despeses de comunitat i IBI.
 
En el cas dels habitatges de lloguer amb opció de compra, les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra. Si opten per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
Mesures del Pla de xoc
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat per posar en el mercat uns 3.000 habitatges desocupats de tot Catalunya, a preus i condicions més favorables, són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries sempre obertes.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa la Seu d'Urgell i Alcarràs

Nota de premsa la Seu d'Urgell i Alcarràs
PDF | 44