Drets Socials

Foto de l'acte

Benestar Social i Família destinarà 91,8 milions al finançament dels serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat de les comarques de Barcelona

El conseller Josep Lluís Cleries ha signat avui els contractes programes amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals de Barcelona

query_builder   12 juny 2012 19:02

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família destinarà 91,8 milions al finançament dels serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat de les comarques de Barcelona

El conseller Josep Lluís Cleries ha signat avui els contractes programes amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals de Barcelona

Foto de l'acte
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha signat aquest dimarts els contractes programes 2012-2015 amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals de la demarcació de Barcelona en matèria de serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat. A través d’aquest acord, el Departament hi destinarà enguany 91.850.302,86 €.
 
En concret, el conseller ha signat contractes programa amb els ajuntaments de Vilafranca del Penedès, Igualada, Manresa, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Esplugues de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, El Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Sant Pere de Ribes, Sitges, Vilanova i la Geltrú, el Masnou, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Mar, Manlleu, Vic, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Mollet del Vallès, Santa Perpètua de la Mogoda i Terrassa.
 
També reben finançament els consells comarcals de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Berguedà, el Garraf, el Maresme, Osona, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, així com la Mancomunitat La Plana, que inclou diversos municipis osonencs.
 
El conseller Cleries ha destacat que aquest acord garanteix estabilitat als ens locals i comarcals, millora l’optimització de recursos i contribueix al desenvolupament d’un sistema més sostenible.
 
En aquest sentit, Cleries s’ha mostrat convençut que el contracte programa és l’instrument més adequat per fixar la relació entre el Departament i els ens locals i comarcals.
 
El conseller també ha destacat la voluntat de les administracions per sumar esforços. “Una voluntat que s’ha de donar sempre, però molt més en moments de dificultat i, per això, és tan important la signatura d’aquests contractes programa perquè són una aposta pel treball conjunt i seriós d’atenció a les persones”, ha dit Cleries.
Benestar Social i Família destinarà aquest any 182,4 milions d’euros al finançament dels serveis socials bàsics, programes de benestar social i polítiques d’igualtat que presten els ens locals i comarcals de Catalunya.  
 
Acord Marc consensuat amb l’ACM i la FMC
 
Els contractes programa subscrits avui s’emmarquen dins de l’Acord marc per a la coordinació, cooperació i col·laboració en matèria de serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat pel període 2012-2015 que fa unes setmanes varen signar el Departament de Benestar Social i Família, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).
 
Aquest Acord estableix els criteris generals respecte els serveis socials bàsics, polítiques d’igualtat i els serveis especialitzats adreçats a col·lectius com ara famílies amb infants de curta edat, gent gran, infants i adolescents, persones amb discapacitat, amb malaltia mental, amb problemes de drogodependències, afectades pel VIH/Sida, persones immigrades, entre altres.
 
El conseller ha explicat que “ens hem posat a disposició mútua uns i altres per poder atendre molt millor les situacions a les quals hem de fer front en temps de crisi, en els quals prioritzar els programes socials és imprescindible”. Cleries també ha dit que “tots hem posat seny i voluntat per treballar plegats i aquesta unitat també ha de donar el seu fruit”.
`