Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

II Jornades Masies + Sostenibles

La jornada s'incriu en el marc del projecte de cooperació Leader "Masovera"

query_builder   15 juny 2012 12:00

event_note Nota de premsa

II Jornades Masies + Sostenibles

La jornada s'incriu en el marc del projecte de cooperació Leader "Masovera"

 

 
 
El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Sala, inaugurarà  el dissabte dia 16 de juny a les 9:30 h. les II Jornades Masies + Sostenibles que es realitzaran els dies 16 i 17 de juny al Santuari de Pinós, al Solsonès.
 
Les jornades estan organitzades pel grup Leader, Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, que va estar seleccionat pel DAAM per desenvolupar el Programa Leader 2007-2013 en l’àmbit territorial de les comarques del Solsonès, la Segarra , el municipis de l’Alta Anoia i cinc municipis del Bages.
 
La jornada tractarà sobre temàtiques relacionades  amb el desenvolupament rural sostenible en l’hàbitat dispers, arquitectura sostenible, urbanisme i energies renovables, amb la finalitat de donar a conèixer i fomentar-ne l’aplicació entre els habitants de les masies, professionals i gestors públics que intervenen en el desenvolupament territorial.
 
Masies + sostenibles ha apostat per la sostenibilitat en l’hàbitat dispers que caracteritza el territori, on la seva icona és la masia; amb el projecte s’han desenvolupat accions dirigides a millorar aspectes relacionats amb la gestió energètica, urbanística, constructiva i social de les masies. Les principals accions han estat la creació de la guia de la masia sostenible, la realització d’aquesta jornada a Pinós, que aquest any arriben a la segona edició i la divulgació del documental viure a  la masia, a més d’activitat complementaries com el primer cicle de cinema de medi ambient.
 
En col·laboració amb aquesta temàtica s’han  desenvolupat diversos projectes, en masies i allotjaments de turisme rural, com la instal·lació de calderes de biomassa, sistemes de depuració per hidròlisi en piscines d’aigua salada, ús d’energies fotovoltaiques i geotèrmiques i aïllaments amb llana d’ovelles del Pirineu, entre d’altres.
 
La iniciativa  masies + sostenibles emmarcada dins del projecte masovera ha rebut, en l’acte de celebració del dia mundial del medi ambient a Barcelona,  una menció honorífica en el marc del premi medi ambient 2012 de la Generalitat de Catalunya a projectes de recerca, desenvolupament i innovació del medi ambient.
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

exemples de masies sostenibles

exemples de masies sostenibles
PDF | 24