Territori

Territori i Sostenibilitat i associacions del transport acorden un pla de mesures per a potenciar el sector

query_builder   13 juny 2012 10:59

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat i associacions del transport acorden un pla de mesures per a potenciar el sector

  • El Departament i les principals associacions del transport de mercaderies i de viatgers per   carretera consensuen l’aplicació dels ajuts de TES per a pal·liar l’efecte en aquests sectors del cèntim sanitari, amb una dotació de 190 MEUR entre aquest any i el 2015
 
  • Es presenta un programa de 75 mesures per a la modernització, la internacionalització, la millora de la competitivitat i l’ambientalització de la flota del transport de mercaderies per carretera
 
Fotografia Departament TES i associacions transportistes
Acord amb el sector del transport
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat (TES), Lluís Recoder, i els representants de les principals associacions del transport de mercaderies i del transport de viatgers per carretera a Catalunya han acordat mesures per a potenciar el sector i minimitzar l’impacte del recàrrec sobre el carburant (cèntim sanitari) en la seva activitat. Així, aquests documents recullen les línies d’ajuts al sector, import i calendari que el Departament aplicarà entre aquest any i el 2015, amb una dotació total de 190 MEUR.
 
Per part del sector, els acords han estat signats per CETCAT (Confederació Empresarial Catalana de transport de mercaderies), COT (Coordinadora d’Organitzacions de Transportistes), UNO-ACET Catalunya, FECAV (Federació Empresarial Catalana d’Autotransport de Viatgers) i Audica (Associació d'Empresaris de Transport Discrecional de Catalunya)
 
Aquests acords responen a la voluntat del Govern de donar suport al sector, contribuir a la reactivació econòmica i millorar el nivell de servei i condicions del transport de viatgers i mercaderies. Pel que fa a la minimització de l’impacte del cèntim sanitari, l’objectiu dels ajuts és anar assolint la neutralitat fiscal per als transportistes. Els ajuts també tenen com a finalitat fomentar la renovació de les flotes, la incorporació de noves tecnologies, la formació continuada dels professionals i l’aplicació de millores mediambientals.
 
 
75 mesures per a la millora del transport de mercaderies
 
El conseller Lluís Recoder ha presentat avui el programa de modernització, la internacionalització, la millora de la competitivitat i l’ambientalització de la flota del transport de mercaderies, per al període 2012-2014. El Departament de TES ha elaborat aquest pla amb el consens del sector del transport de mercaderies per carretera.
 
Aquest sector és a Catalunya capdavanter en relació a l’Estat i estratègic per a la recuperació econòmica; concentra prop del 80% del volum de tones transportades a Catalunya en el marc de les cadenes logístiques nacionals i internacionals i agrupa 20.000 empreses, amb una flota de 60.000 vehicles i una facturació de 5.000 MEUR.
 
Aquest programa, doncs, té com a objectiu principal respondre als reptes actuals i futurs del sector i consta de 75 accions, que abasten, a més de TES, els departaments d’Economia i Coneixement, Empresa i Ocupació i Interior. Les actuacions recollides al pla giren al voltant de 4 eixos:
 
  • Executar, modernitzar i millorar les infraestructures al servei del transport i la logística, mitjançant actuacions com la creació de zones d’aparcament i àrees d’estacionament i descans; la millora dels eixos viaris i ferroviaris; i la promoció i millora de la intermodalitat
 
  • Millorar la competitivitat del sector. En aquesta línia, cal remarcar les mesures encaminades a la simplificació administrativa (administració electrònica); l’impuls de les juntes arbitrals per a la resolució de conflictes, l’homogeneïtzació de les activitats d’inspecció; l’establiment de mecanismes de defensa davant dels proveïdors i de millora en l’activitat professional.
 
  • Facilitar el desenvolupament de les iniciatives empresarials. En aquest sentit, s’inclouen mesures per a la formació dels treballadors, la implementació de les TIC; el foment de les centrals de compres; l’elaboració de normativa que afavoreixi la competitivitat i la internacionalització o l’establiment de convenis de finançament PIME (Institut Català de Finances).
 
  • Promoure accions per a la millora de la mobilitat, de l’ús de l’energia i del medi ambient, i de sensibilització des del sector cap a la societat. Estableix mesures per a potenciar una mobilitat sostenible, impulsar accions en el camp de l’eficiència energètica i la reducció d’emissions, elaborar estudis periòdics dels fluxos de transport de mercaderies amb un observatori permanent, i campanyes de sensibilització.

2  

Imatges

Fotografia TES i associacions transportistes

Fotografia TES i associacions transportistes 250

Fotografia signatura

Fotografia signatura 184

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 48

75 mesures millora transport mercaderies carretera

75 mesures millora transport mercaderies carretera
PDF | 2279