President

El president Mas lliura els diplomes als nous agents

President Mas: "El Govern fa costat als policies perquè feu una funció essencial a qualsevol país que lluiti per la seva llibertat"

query_builder   13 juny 2012 12:50

event_note Nota de premsa

President Mas: "El Govern fa costat als policies perquè feu una funció essencial a qualsevol país que lluiti per la seva llibertat"

El president Mas lliurant els diplomes de graduació
El president Mas lliurant els diplomes de graduació
 
 
·        El cap de l’Executiu ha lliurat aquest matí els diplomes als nous 878 agents, entre mossos i policies locals, de l’Escola de Policia de Catalunya
 
·        Mas demana als nous agents “que portin amb orgull l’uniforme de la policia del seu país” i que “compleixin les seves obligacions cap al conjunt de la ciutadania”
 
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat avui, en l’acte de graduació de la 25a promoció de l’Escola de Policia de Catalunya, “un concepte de policia moderna i democràtica, perquè això és garantia de seguretat però també de llibertat”. En aquesta línia, el cap de l’Executiu ha assegurat que “el Govern està al vostre costat perquè feu una funció essencial a qualsevol país que vulgui lluitar per la seva llibertat”.
 
Artur Mas s’ha desplaçat aquest matí a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a Mollet del Vallès, on acompanyat del conseller d’Interior, Felip Puig, ha presidit el lliurament de diplomes als 878 nous agents, entre mossos i policies locals, que formen part de la 25a promoció de l’Escola de Policia de Catalunya.
 
El president s’ha adreçat als nous agents per demanar-los que actuïn en tot moment com un bon exemple. “Hi ha molta gent que té dret a queixar-se perquè les circumstàncies que viuen ells i les seves famílies són molt dures, però els servidors públics no tenim dret a queixar-nos, tenim el deure de complir les nostres obligacions per fer la vida més fàcil i més segura al conjunt de la ciutadania”, ha afirmat.
 
Mas ha ressaltat durant la seva intervenció els moments d’excepcionalitat que s’estan vivint, una expressió de la qual és, ha dit, “que després de molts anys d’esforços perquè hi haguessin nous mossos i policies locals, enguany no es podrà fer una nova convocatòria”.Això demostra fins a quin punt les condicions que viu el país són condicions especials”, ha afegit.
 
Tot i això, el cap de l’Executiu ha recordat que han sortit molts policies durant aquests 25 anys, que estan fent feina. “Sou molts- els ha dit- i ara us hem de demanar que aquesta feina la feu el millor possible, precisament perquè el país viu condicions especials i excepcionals”. El president ha felicitat i ha desitjat sort als nous agents i els ha demanat “que tinguin l’orgull de portar uns uniformes que són de les policies del nostre país, de Catalunya”.
 
Enguany s’han graduat 878 agents, 556 mossos d’esquadra i 322 policies locals de 101 ajuntaments. El curs de la 25 promoció es va iniciar el mes d’octubre passat amb 937 alumnes.
 
Els nous mossos d’esquadra que s’han graduat avui iniciaran properament l’any de pràctiques que hauran de superar destinats a comissaries d’arreu del territori català. En uns dies passaran a formar part del reforç d’estiu per incorporar-se posteriorment als seus destins definitius. Pel que fa als 322 policies locals, 135 pertanyen a la Guàrdia urbana de Barcelona.

2  

Imatges

Acte de lliurament de diplomes (1)

Acte de lliurament de diplomes (1) 715

Acte de lliurament de diplomes (2)

Acte de lliurament de diplomes (2) 838