Bombers

Continua en fase de control l'incendi que afecta el Penedès i el Garraf, que ja ha cremat 636 hectàrees

query_builder   13 juny 2012 14:14

event_note Nota de premsa

Continua en fase de control l'incendi que afecta el Penedès i el Garraf, que ja ha cremat 636 hectàrees

Continuen treballant a la zona una quarantena de dotacions terrestres i 12 mitjans aeris
 
L’incendi ja ha afectat 636 hectàrees, majoritàriament d’arbrat i matollar
 
Protecció Civil manté la prealerta  del pla INFOCAT
 
La carretera local BV-2115 continua tallada en els dos sentits de la marxa
 
 
Els Bombers de la Generalitat mantenen l’incendi de l’Alt Penedès i el Garraf en fase de control. Al lloc continuen treballant una quarantena de dotacions terrestres amb el suport de 12 mitjans aeris (4 avions de vigilància i atac, 6 helicòpters bombarders i 2 de comandament).
 
Durant la nit la els Bombers de la Generalitat han treballat intensament, i conjuntament amb els efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal, per poder estabilitzar el perímetre de l’incendi. En aquests moments, a l’interior d’aquest perímetre hi ha encara punts calents on els Bombers treballen intensament per evitar represes. A la zona bufa vent de marinada amb intensitat moderada. Cal destacar que els veïns de la urbanització les Palmeres de Canyelles, que havien estat desallotjats, ja han pogut tornar als seus domicilis.
 
En aquest sentit, i segons informa la Direcció General de Protecció Civil, s’ha desmuntat el dispositiu a la sala multicultural de Canyelles, però es manté el del pavelló de Vilanova i la Geltrú per si fos necessari utilitzar-lo.
 
Segons les darreres dades facilitades pel cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat 636’44 hectàrees (178’68 d’arbrat, 393’56 de matollar i 42’91 de conreus). D’aquestes, 208’25 pertanyen al terme municipal de Castellet i la Gornal i 428’19 a Vilanova i la Geltrú. D’altra banda, l’incendi ha afectat també 449’53 hectàrees d’Espai d’Interès Natural (EIN) del Sistema Litoral Central i els parcs del Foix (208’25) i del Garraf (241’27).
 
Continua tallada, en els dos sentits de la marxa, la carretera BV-2115 entre els quilòmetres 3 i 7, al seu pas per Castellet i la Gornal, segons informa el Servei Català de Trànsit. Cal destacar que aquest tall respon bàsicament a qüestions operatives, ja que aquesta carretera local és la principal via d’accés de les dotacions dels Bombers així com de la resta de vehicles de seguretat i d’emergències.
 
La DGPC manté la prealerta del pla l’INFOCAT. El municipi de Vilanova i la Geltrú manté activat el seu Pla d’Actuació Municipal per incendis forestals en fase d’alerta i Canyelles en prealerta.
 
Cal recordar que al lloc de l’incendi, a més dels Bombers de la Generalitat, s’han desplaçat també tècnics de la DGPC, efectius del cos dels Mossos d’Esquadra, de la Creu Roja, del Sistema d’Emergències Mèdiques, del cos d’Agents Rurals, de les Agrupacions de Defensa Forestal, de les policies locals, de la Diputació de Barcelona i de la Guàrdia Civil. També han estat habilitats, al càmping Vilanova Park, tant el Centre de Comandament Avançat de la DGPC com el Centre de Comandament dels Bombers de la Generalitat.
 
A les 18.00 hores està prevista una nova reunió de coordinació al Centre ce Comandament Avançat de la Direcció General de Protecció Civil. Un cop finalitzada la reunió es farà atenció als mitjans.