Cultura

El conseller de Cultura recorda Oriol Ivern com "un emprenedor, un pioner i un referent de la indústria d'animació catalana".

query_builder   13 juny 2012 22:18

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura recorda Oriol Ivern com "un emprenedor, un pioner i un referent de la indústria d'animació catalana".

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat Oriol Ivern com "un pioner i un referent de la indústria d'animació catalana. Avui que el país necessita com mai capacitat emprenedora, cal recordar la inquietud, la capacitat emprenedora, la força i la visió de futur d'Oriol Ivern. Va saber veure un futur industrial de gran potència en un sector en què hi havia projectes fins aquell moment de mida petita o mitjana. I va tenir la intel.ligència i la perseverança per a convertir aquella idea en una de les realitats més exitoses de la indústria cultural catalana de les darreres dècades". La seva productora, Cromosoma, i el seu gran projecte al voltant de les històries de la "Les tres bessones", de Roser Capdevila, no es pot dissociar de la persona d'Ivern. Home de gran vitalitat i capacitat de treball, va estar al capdavant del projecte fins el darrer moment".

"Hem d'agrair-li, a més, que la seva visió de futur i la trajectòria al capdavant de la seva productora va ampliar per a molts de nosaltres els límits intangibles que havíem posat a les possibilitats d'expansió de la indústria cultural catalana. Ivern no va ser només un gran empresari, va ser també un model del qual continua bevent una bona part del sector audiovisual del nostre país. Ivern era un home generós amb totes les causes col·lectives dels país i de la societat. Una persona entusiasta, vital, un gran amic dels seus amics", ha recordat Mascarell.