Bombers

Una quinzena de dotacions terrestres continuen fent tasques de vigilància i retén a la zona afectada pel foc a l'Alt Penedès i el Garraf

query_builder   14 juny 2012 11:49

event_note Nota de premsa

Una quinzena de dotacions terrestres continuen fent tasques de vigilància i retén a la zona afectada pel foc a l'Alt Penedès i el Garraf

 
Una quinzena de dotacions terrestres continuen a la zona afectada per l’incendi que ha cremat més de 600 hectàrees a les comarques de l’Alt Penedès i del Garraf. Els Bombers tenen desplaçades una quinzena de dotacions terrestres que continuaran fent tasques de vigilància i retén de la zona afectada, sobretot en les hores centrals del dia.
 
Al matí un helicòpter de comandament ha sobrevolat la zona per fer una reconeixement del perímetre i valorar l’estat del foc. A la tarda es farà una nova valoració de l’incendi per mantenir o retirar de la zona el dispositiu de Bombers.
 
Cal recordar que la circulació a la carretera BV-2115 ja s’ha normalitzat.
 
Segons les darreres dades facilitades pel Cos d'Agents Rurals el foc hauria cremat 636’44 hectàrees. D’aquestes 178’68 són d’arbrat, 393’56 de matollar i 42’91 de conreus. Pel que fa als municipis, 208’25 pertanyen al terme municipal de Castellet i la Gornal i 428’19 a Vilanova i la Geltrú. I respecte al territori, ha afectat 449’53 hectàrees d’Espai d’Interès Natural (EIN) del Sistema Litoral Central i els parcs del Foix (208’25) i del Garraf (241’27).
 La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya manté la prealerta del pla l’INFOCAT. El municipi de Vilanova i la Geltrú i el de Canyelles també mantenen els seus Plans d’Actuació Municipal per incendis forestals en fase de prealerta.