Institut Català de les Dones

El Govern condemna l'homicidi per violència masclista d'una dona de l'Anoia

query_builder   14 juny 2012 12:00

event_note Nota de premsa

El Govern condemna l'homicidi per violència masclista d'una dona de l'Anoia

 
El Govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), condemna i lamenta la confirmació de l’homicidi d’una dona de l’Anoia, presumptament víctima de violència masclista, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima. La dona havia desaparegut el mes de juliol de l’any passat.
 
Gatell ha reiterat el compromís del Govern per continuar posant tots els recursos necessaris per a la coordinació, la prevenció, la detecció, l’atenció i la recuperació de les dones que es troben en una situació de violència masclista i els seus fills i filles.
 
La presidenta de l’ICD  ha subratllat la importància que “les dones que es trobin en situacions de violència masclista, o ho sospitin, així com qualsevol persona de l’entorn que en sigui coneixedora, truquin al primer recurs d’assessorament que és el telèfon 900900120”.
 
També ha destacat la necessitat de “continuar rebutjant contundentment, i de manera unitària, des de tots els àmbits de la societat, qualsevol manifestació de discriminació i abús contra les dones per avançar en l’eradicació de les causes estructurals d’aquesta violència”.
 
El telèfon 900 900 120 és un servei obert les 24 hores del dia, tots els dies de l’any, confidencial i gratuït. També es recorda que  a nivell local i comarcal hi ha els serveis d’informació i atenció a les dones (SIAD), que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori
 
El Gabinet d’anàlisi dels casos d’homicidi per violència masclista, que coordina l’ICD, analitzarà els fets i l’ús que la víctima i el seu entorn van realitzar dels serveis que el Govern i els ens locals tenen a disposició de la ciutadania, especialment els adreçats a ajudar les dones en situació de violència masclista. L’objectiu és avaluar l’eficàcia i el coneixement dels serveis existents, així com millorar els mecanismes de detecció, prevenció i atenció a les dones que travessen situacions de violència masclista.