Agència de l'Habitatge de Catalunya

Pla de xoc per a 12 pisos amb protecció oficial d'Amposta, Guissona, Balsareny i Ripoll

query_builder   14 juny 2012 14:06

event_note Nota de premsa

Pla de xoc per a 12 pisos amb protecció oficial d'Amposta, Guissona, Balsareny i Ripoll

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha lliurat avui quatre pisos al municipi d’Amposta (Montsià) i tres pisos a Guissona (Segarra). L’Agència també ha adjudicat dos habitatges a Balsareny (Bages) i demà assignarà tres més a Ripoll (Ripollès). Els 12 pisos estan inclosos en el Pla de xoc presentat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per adjudicar els pisos buits de la Generalitat.
Imatge de l'acte de lliurament de pisos a Amposta
A l’acte de lliurament d’Amposta han assistit la directora dels Serveis Territorials a Terres de l’Ebre del Departament de Territori i Sostenibilitat, Carme Bigorra, l’alcalde d’Amposta, Manel Farré, i la cap del Servei Territorial d’Habitatge a Terres de l’Ebre, Lídia Jordà.
 
Els pisos es troben situats  al carrer d’Ermengol d’Aspa i són de lloguer amb opció de compra, cosa que permet a les persones adjudicatàries signar un contracte d’arrendament per 10 anys i, dins d’aquest termini, disposar d’una opció de compra. Si opten per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat abonada. Dels pisos lliurats n’hi ha de dos dormitoris i de tres, amb una superfície de 53 m2 a 86 m2 i un és adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Disposen d’una plaça d’aparcament vinculada i la renda mensual és de 215 euros a 324 euros.
 
Els habitatges de Guissona tenen les caraterístiques següents:
 
Règim d’adjudicació
Adreça
Dormitoris
m2
Aparcament
Traster
Preu mensual (*)
Lloguer
C. Sant Pol
3
74,04
No
230,07 €
Lloguer amb opció de compra
C. Lleida
3
83,96
No
285,41 €
Lloguer amb opció de compra
C. Notari Sastre Roca
3
77,28
No
265,09 €
 
 
A Balsareny, s’han adjudicat dos habitatges de lloguer que estan situats al passeig de la Roqueta i tenen dos dormitoris i una superfície de 51,3 m2. Un dels habitatges té un traster vinculat i el preu mensual del lloguer és de 77 euros. L’altre pis costa 71,4 euros mensuals.
 
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya adjudicarà demà altres tres habitatges de lloguer a Ripoll. Situats al carrer de Sant Jaume, tenen un dormitori, una superfície de 38,5 m2 i el preu mensual del lloguer és de 121,4 euros.
 
Mesures del Pla de xoc
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat per posar al mercat uns 3.000 habitatges desocupats de tot Catalunya, a preus i condicions més favorables per a la ciutadania, són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.

1  

Imatges

Imatge de l'acte de lliurament de pisos a Amposta

Imatge de l'acte de lliurament de pisos a Amposta 2501

1  

Fitxers adjunts

NP PLA DE XOC AMPOSTA, GUISSONA, BALSARENY I RIPOLL

NP PLA DE XOC AMPOSTA, GUISSONA, BALSARENY I RIPOLL
PDF | 179