Salut

Boi Ruiz: "el Pla de salut facilita que la veritable equitat sigui aquella en què tothom tingui accés a la màxima qualitat assistencial"

query_builder   14 juny 2012 20:22

event_note Nota de premsa

Boi Ruiz: "el Pla de salut facilita que la veritable equitat sigui aquella en què tothom tingui accés a la màxima qualitat assistencial"

El conseller de Salut ha defensat un model de salut universal basat en el dret de la ciutadania que no posi en perill la salut pública de Catalunya.
 
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha pronunciat una conferència sobre la reforma sanitària i el Pla de salut de Catalunya, eina de treball que ha de servir per a la transformació i la sostenibilitat del sistema. L’acte ha tingut lloc avui 14 de juny al Col·legi d’Economistes de Catalunya i ha estat organitzat per la Comissió d’Economia de la Salut del Col·legi.
 
Boi Ruiz ha començat la seva intervenció contextualitzant el moment pel qual passa el sistema sanitari català amb l’actual situació de crisi, financera, econòmica i laboral, i la necessitat "d’acceptar el moment davant el qual no tenim excusa per no transformar el sistema sanitari adoptant reformes estructurals per fer sostenible i preservar les senyes d’identitat essencials del nostre model, que és exemple en moltes parts del món". El titular de Salut ha destacat la importància "de fer aflorar eficiències existents en el sistema sanitari i trencar amb les dinàmiques d’ineficiència que hi pugui haver per tal de guanyar competitivitat en costos i excel·lència en resultats".
 
El conseller de Salut ha defensat un model de salut universal basat en el dret de la ciutadania, que no posi en perill la salut pública de Catalunya, en el qual "la salut ha de garantir la cohesió social evitant desigualtats i iniquitats socials".
 
El conseller de Salut ha destacat que "cal una nova visió en l’enfocament dels serveis que superi el propi equip i abasti tot el territori i tots els proveïdors de serveis, per tal de compartir objectius i garantir la millor atenció possible a les persones", perquè, tal com es recull en el Pla de salut de Catalunya, "la veritable equitat és aquella en què tothom té accés a la màxima qualitat assistencial".
 
El Pla de salut de Catalunya 2011-2015 és, segons Boi Ruiz, "el full de ruta del sistema sanitari català que posa el pacient al centre del sistema, transformant el model, amb la voluntat de millorar el seu contínuum assistencial a través d’una major orientació al malalt crònic, resolent des del primer nivell d’assistència i garantint la qualitat en l’alta especialització".
 
En la part final de la seva intervenció el conseller ha donat a conèixer alguns dels punts assolits en el context del Pla de salut, en què destaquen: la reducció de la despesa en serveis orientats als malalts crònics; la finalització de la reordenació oncològica complexa, que ha permès disposar d’equips preparats amb experiència; la concentració de la millor tecnologia i dels millors tractaments per als pacients, i el finançament de medicaments farmacològics d’alta especialització en funció del seu resultat, entre d’altres.