Direcció General de Comunicació

Consellera Bozal

La justícia que ens mereixem

Article de la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal

query_builder   15 juny 2012 08:00

event_note Nota de premsa

La justícia que ens mereixem

Article de la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal

Els jutjats catalans reben un milió i mig d’assumptes l’any, que es gestionen amb sistemes organitzatius propis del segle XIX. El resultat és que un ciutadà s’enfronta a un divorci o un acomiadament sense saber quant de temps trigarà a posar-hi punt i final. Aquesta incertesa també ens costa diners: 40 mil milions d’euros en causes pendents que podrien estar a l’economia productiva. I cada cop més recursos públics.

El sistema ha estat impermeable als canvis, especialment en l’àmbit de les noves tecnologies, fins al punt que els mitjans electrònics tenen encara un ús testimonial, i els temps morts entre tràmit i tràmit suposen el 80 % de la durada dels processos judicials.

No tenim la justícia que ens mereixem com a país avançat, però aquest Govern ja ha donat el tret de sortida per canviar aquesta realitat.

A Catalunya hem dotat el primer jutjat de tot l’Estat perquè pugui treballar electrònicament sense papers. És una de les línies de treball que hem encetat per aconseguir el gran canvi que volem que visqui la justícia al nostre país en els propers anys. I la farem avançar juntament amb un canvi radical de l’organització de l’oficina judicial i l’adaptació d’edificis. A l’horitzó, per fi, uns jutjats que reduiran els terminis de resolució, més transparents, i capaços de donar servei a la justícia a la qual tots tenim dret.
 
Pilar Fernández Bozal
Consellera de Justícia
Pilar Fernàndez Bozal