Direcció General de Comunicació

Germà Gordó inaugura la 46a edició de la Fira Promopallars de La Pobla de Segur

query_builder   16 juny 2012 15:00

event_note Nota de premsa

Germà Gordó inaugura la 46a edició de la Fira Promopallars de La Pobla de Segur

  • El secretari del Govern de la Generalitat destaca que “en moments difícils i d’incerteses en un món global, des de La Pobla podem dirigir un missatge local i universal alhora. I no és altre que ser nosaltres, reinventant-nos i adaptant-nos als canvis”
  • Enguany, la Fira ha triat el pa com a producte estrella d’aquesta 46a edició
Aquest migdia, el secretari del Govern, Germà Gordó, ha estat l’encarregat d’inaugurar la Fira Promopallars de La Pobla de Segur que, aquest any, celebra la seva 46ena edició i que ha començat amb una Cercavila dels geganters i capgrossos de La Pobla, amb la percussió de la Colla de Diables Lo Peirot de Tremp. A la seva arribada al municipi, Gordó ha estat rebut per l’alcalde, Lluís Bellera, a l’Ajuntament on ha signat al Llibre d’Honor. Posteriorment, el secretari del Govern de la Generalitat s’ha desplaçat fins a la zona de mostres i, un cop inaugurada de forma oficial la Fira, ha fet un recorregut pels diferents estands acompanyat per l’alcalde; el director dels serveis territorials del Departament d’Empresa i Ocupació a Lleida, Octavi Miarnau; i la directora dels serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Alimentació i Medi Natural, Cristina Bosch; entre d’altres autoritats.
 
En la seva intervenció, amb motiu de la inauguració oficial de Promopallars, el secretari del Govern ha ressaltat que “la continuïtat de la fira, després de 46 anys, és un exponent determinant de la voluntat de la gent de la Pobla, de l’Ajuntament, entitats, comerços, i de les persones, de seguir endavant, de creure en les pròpies potencialitats, les del territori i les del país”. “En moments difícils i d’incerteses en un món global, des de La Pobla podem dirigir un missatge local i universal alhora. I no és altre que ser nosaltres, reinventant-nos i adaptant-nos als canvis”, ha afegit Gordó, alhora que ha vaticinat que “ens en sortirem com ens n’hem sortit de moltes altres circumstàncies, com a gent del Pallars i com a catalans”.
 
Des d’avui i fins demà, i amb el pa com a producte estrella d’aquesta edició, la Fira té previstes diferents activitats amb l’objectiu de posar en valor aquest producte, molt vinculat al municipi. Entorn al pa, Promopallars té organitzat un tast en col·laboració amb els forners i pastissers del municipi dissabte i diumenge al migdia, tallers infantils de pa i coques diumenge matí i tarda, i tast de pa per a professionals amb el mestre forner Xavier Barriga. A més, també hi haurà cercavila, demostració de construcció de rai, concert de piano i acordió, sopar popular i trobada de puntaires, entre d'altres activitats.

Des dels seus inicis, la Fira de la Pobla ha passat de ser una fira bàsicament ramadera a transformar-se a final dels anys 80 en una fira multisectorial, nova eina de promoció comercial, industrial i turística, anomenada Promopallars.


La Pobla de Segur, 16 de juny de 2012
 

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 246

Imatge inauguració

Imatge inauguració
JPG | 76