Delegació a Barcelona

Ajuntament de Sant Cugat

El conseller Recoder posa de relleu en Sant Cugat la pretensió de les lleis òmnibus de facilitar al país la generació de riquesa

query_builder   15 juny 2012 13:37

event_note Nota de premsa

El conseller Recoder posa de relleu en Sant Cugat la pretensió de les lleis òmnibus de facilitar al país la generació de riquesa

Sant Cugat va acollir ahir al vespre un acte de presentació de les lleis òmnibus per part del delegat del Govern a Barcelona, Salvador Jorba, que va explicar exemples concrets d’aplicació d’aquest conjunt normatiu com a eina dinamitzadora de l’economia del país. Va comptar amb la participació de l’alcaldessa, Mercè Conesa, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, que va subratllar la pretensió d’aquestes lleis per preparar el país amb més capacitats de generar riquesa.
Ajuntament de Sant Cugat
 
A l’edifici SC Trade Center, davant de prop de 70 persones, majoritàriament  vinculades al món de l’empresa i el sector productiu, a més d’alcaldes i regidors del Vallès Occidental, Jorba va exposar un seguit de casos pràctics en què són d’aplicació les novetats normatives que aporten les lleis òmnibus per incentivar la recuperació econòmica del país.
 
L'alcaldessa de la ciutat, Mercè Conesa, va anunciar durant la presentació de l’acte que l’Ajuntament ja està modificant les ordenances municipals en la línia de les Lleis Òmnibus, amb l’objectiu de simplificar tràmits administratius d’empreses i ciutadans. Fonamentalment –va dir, es tracta de passar de la llicència administrativa a un règim de comunicació prèvia, de manera que els ciutadans podran començar una activitat sense esperar el permís de l’Ajuntament. El delegat va posar Sant Cugat d’exemple d’administració eficaç adaptant els seus protocols de control a aquesta normativa, més simple i dirigida a agilitzar l’empreneduria i la reactivació econòmica.
 
El conseller Recoder, que va cloure l’acte, va subratllar el gran esforç de reforma del conjunt normatiu del país i la necessitat de donar a conèixer els canvis significatius que aquestes lleis aporten, quelcom que obliga a l’Administració a ser més eficaç. “La crisi ha posat en evidència les nostres febleses com a país –va dir, i hem d’aprofitar per fer el que sabíem que havíem de fer”. Així mateix va assenyalar que “tenim un país amb iniciativa, amb empenta, capaç de generar riquesa, però sense capacitat d’administrar-ne la seva”, i va assegurar que “la Generalitat té la determinació absoluta de resoldre aquesta qüestió”. En aquest sentit, “les lleis òmnibus –va afegir, són un intent de preparar el país amb més capacitats de generar riquesa”.
 
Les cinc lleis òmnibus simplifiquen abastament la complexitat que representaven 96, i abasta transversalment diferents àmbits d’activitat: agroambiental, econòmic, sanitari, cultural, i de seguretat.  La nova regulació és més fàcil d’acomplir i respon al triple objectiu d’austeritat, aprimament i agilitat en què es fonamenta l’acció del Govern de la Generalitat. A més, aquest resultat normatiu ha estat fruit del consens amb els principals representants dels actors productius del país: Foment del Treball, Cambra de Comerç de Barcelona, Pimec i Federació d’Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa.
 
La següent cita de la campanya de difusió que fa la Delegació del Govern a Barcelona tindrà lloc a Molins de Rei (Baix Llobregat) el pròxim dilluns, 18 d’aquest mes.

2  

Imatges

Annex

Annex 31

Annex 2

Annex 2 23