Bombers

L'incendi forestal de Pinell de Brai està controlat

query_builder   16 juny 2012 19:29

event_note Nota de premsa

L'incendi forestal de Pinell de Brai està controlat

 
  • Els mitjans de Bombers comencen a retirar-se esgraonadament i al llarg de la nit es mantindrà un dispositiu de vigilància i supervisió

 

  • La Direcció General de Protecció Civil manté el Pla d’Incendis Forestals de Catalunya, Infocat, en prealerta
 
 
  
 
Els Bombers de la Generalitat han controlat, a les 18.06 hores, l’incendi forestal que, des d’ahir a primeres hores de la tarda, afecta el paratge de la Serra de Cavalls, dins del terme municipal de Pinell de Brai (Terra Alta).
 
En aquests moments hi continuen treballant una quarantena de dotacions terrestres i tres mitjans aeris. Els vehicles començaran a retirar-se de la zona i, al llarg de la nit, es quedarà un dispositiu per realitzar tasques de supervisió del terreny i vigilar punts calents de l’interior del perímetre.
 
El Cos d’Agents Rurals ha encetat la línia per investigar les causes del foc i està duent a terme la medició de la superfície afectada. A hores d’ara, i encara com xifra provisional, l’incendi ha cremat 110 hectàrees, bàsicament de matollar.
 
Segons informa el Servei Català de Trànsit, la circulació per la carretera C-43, que estava tallada per permetre l’emplaçament dels vehicles d’extinció, s’ha restablert i només resta una restricció amb pas alternatiu a Gandesa.
 
La Direcció General de Protecció Civil, per la seva banda, manté el Pla d’Incendis Forestals de Catalunya, Infocat, en fase de prealerta, atès el risc d’incendi a 10 comarques (Conca de Barberà; Garrigues; Noguera; Priorat; Ribera d’Ebre; Segarra; Segrià; Solsonès; Terra Alta i Urgell).
 
 
Cerdanyola del Vallès, 15 de juny de 2012
19.20 hores