Delegació a Girona

S'inauguren les XI Jornades d'Arqueologia de les comarques gironines

query_builder   15 juny 2012 13:25

event_note Nota de premsa

S'inauguren les XI Jornades d'Arqueologia de les comarques gironines

El director general, l'alcalde i el catedràtic de la UdG, en la inauguració
Aquest matí han començat a l’Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat a Girona les XI Jornades d’Arqueologia, que reuneixen més de 50 professionals d’aquesta disciplina de comarques gironines. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el director general de Patrimoni Cultural, Joan Pluma, i el catedràtic d’Arqueologia de la UdG i coorganitzaddor de l’esdeveniment, Josep Maria Nolla, han inaugurat les Jornades, destacant la importància dels treballs que es presentaran durant aquests dos dies i també la publicació que en resulta, que conté les campanyes arqueològiques que s’han fet durant els anys 2010 i 2011 a les comarques gironines.
 
Durant les Jornades, que es perllongaran fins demà dissabte, es presentaran 28 comunicacions que explicaran algunes de les intervencions més importants dels darrers dos anys a les comarques gironines, entre les quals, les d’Ullastret, Empúries (l’Escala), Pla de Dalt (Sant Gregori), Camp dels Ninots (Caldes de Malavella), el Monestir de Sant Feliu de Guíxols, el Castell de Montsoriu i la Draga de Banyoles, entre d’altres. Totes les excavacions estan incloses en els 101 articles que conté la publicació impresa d’aquesta edició.
 
Aquestes Jornades estan organitzades pel Servei d’Arqueologia i Paleontologia, el Museu d’Arqueologia de Catalunya i la Universitat de Girona amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Diputació de Girona. Es van iniciar el 1992 i, bianualment, són un lloc de trobada dels professionals de l’arqueologia i un fòrum on s’exposen i debaten els resultats dels treballs realitzats.
 
Les Jornades s’acabaran demà a la tarda amb una visita a l’oppidum-castellum de Sant Julià de Ramis.

1  

Fitxers adjunts

El director general, l'alcalde de Girona i el catedràtic de la UdG, en la inauguració (Ajuntament de Girona)

El director general, l'alcalde de Girona i el catedràtic de la UdG, en la inauguració (Ajuntament de Girona)
JPG | 367