Territori

Territori i Sostenibilitat posa en servei la renovació de l'L-201 entre Maldà i Arbeca

query_builder   15 juny 2012 14:18

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat posa en servei la renovació de l'L-201 entre Maldà i Arbeca

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha posat en servei avui la renovació de l’L-201 entre Maldà i Arbeca, un cop ha finalitzat el gruix dels treballs de condicionament que s’hi han dut a terme. Les obres han permès eixamplar la carretera i millorar-ne el traçat en un tram de 9,6 quilòmetres, amb una inversió de 6,7 MEUR.
Fotografia carretera renovada entre Maldà i Arbeca
Millora del traçat de l’L-201
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha posat en servei la renovada L-201  entre Maldà i Arbeca, un cop han finalitzat les tasques de condicionament del tronc de la carretera. Aquesta actuació ha permès millorar el traçat i nivell de servei d’aquesta carretera en un tram de 9,6 quilòmetres i, d’aquesta manera, afavorir la seguretat i la fluïdesa en la conducció. Les obres, que van començar la tardor de 2010, han significat una inversió de  6,7 MEUR. 
 
En el desenvolupament de l’obra, cal distingir dos trams: entre Maldà i Belianes (2,5 quilòmetres) i entre Belianes i Arbeca (7,1 quilòmetres). Per a l’execució dels treballs en aquest segon tram, es va habilitar un vial  per on s’ha desviat provisionalment la circulació durant l’obra. Avui, han finalitzat les tasques al tronc de l’L-201, de manera que s’ha restablert el trànsit per la carretera principal. A partir d’ara i durant el pròxim mes es duran a terme tasques de reposició de camins, de formació d’esculleres i altres acabats d’obra, fora del tronc.
 
Els treballs han consistit en l’eixamplament de la calçada i la suavització d’alguns revolts i pendents, així com en la renovació del ferm. El tram on s’ha actuat s’inicia a la rotonda per accedir a Maldà, a l’encreuament amb la carretera LP-2335, i finalitza al nucli d’Arbeca.
 
La carretera s’ha eixamplat en els trams interurbans dels 5-5,5 metres que tenia anteriorment als 8 metres actuals. Així, la nova calçada compta amb dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada i dos vorals de 0,5 metres. A la travessera de Belianes, s’ha renovat el ferm.
 
Aquesta actuació també ha comportat la millora del drenatge de la via, amb l’execució de calaixos i de cunetes laterals. L’obra inclou la formació d’un total de 7,5 quilòmetres de camins, tant de servei com d’accessos a finques i es complementa amb la senyalització horitzontal i vertical, la col·locació de barreres de seguretat, i mesures ambientals, com l’estesa de terra vegetal als talussos.
 
Finalment, cal indicar que la tardor vinent s’executaran tasques d’integració ambiental de la carretera ara renovada. Aquests treballs estan actualment en licitació per un valor de prop de 250.000 euros. 

2  

Imatges

Fotografia

Fotografia 426

Mapa

Mapa 662

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 190