Bombers

Cinquanta dotacions terrestres i nou mitjans aeris continuaran treballant a l'incendi forestal de Pinell de Brai, que es troba en fase de control

query_builder   16 juny 2012 09:36

event_note Nota de premsa

Cinquanta dotacions terrestres i nou mitjans aeris continuaran treballant a l'incendi forestal de Pinell de Brai, que es troba en fase de control

·                 L’incendi hauria cremat 110 hectàrees, segons les darreres dades provisionals del Cos d’Agents Rurals
 
·                 Al migdia està previst que entri vent de marinada reforçada
 
·                 La Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d’alerta del Pla d’Incendis Forestals de Catalunya, Infocat
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant a la Terra Alta per poder donar per controlat l’incendi de Pinell de Brai. En aquests moments hi ha desplaçades a la zona una cinquantena de dotacions terrestres i nou mitjans aeris (quatre helicòpters bombarders, un de comandament i quatre avions de vigilància i atac) que es van incorporant, escalonadament, des de primera hora del matí.
 
Durant la nit, els Bombers han treballat en tot el perímetre tan amb línies d’aigua com amb eines manuals en aquelles zones en que no era possible l’accés dels camions perquè no hi havia pistes forestals i on els Bombers han hagut d’accedir a peu i treballar amb eines manuals. Durant el matí, els efectius terrestres, amb el suport dels mitjans aeris, resseguiran tot el perímetre de l’incendi per repassar els punts calents abans que entri la marinada. Està previst que al migdia pugui entrar vent de marinada reforçada.
 
Segons les darreres dades provisionals facilitades pel Cos d’Agents Rurals, el foc hauria afectat un perímetre de 110 hectàrees, majoritàriament de matoll (80%) i pi blanc (20%).
 
La carretera C-43 continua tallada en els 2 sentits de la marxa entre els quilòmetre 5 i 13, segons informacions el Servei Català de Trànsit; entre Gandesa i Pinell de Brai. Es manté el tall perquè es tracta d’una via d’emplaçament dels vehicles d’extinció i d’una via d’accés dels vehicles d’emergència i de seguretat.
 
La Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d’alerta del Pla d’Incendis Forestals de Catalunya, Infocat.