Oficina del President

President

President Mas: "Cal que l'Estat espanyol acabi prenent les mesures que li demana el Fons Monetari Internacional i com més aviat millor"

query_builder   16 juny 2012 16:59

event_note Nota de premsa

President Mas: "Cal que l'Estat espanyol acabi prenent les mesures que li demana el Fons Monetari Internacional i com més aviat millor"

  • El cap de l’Executiu assegura que en el context actual “s’han de prendre decisions que requereixen coratge i valentia, com ho ha fet Catalunya”
  • Artur Mas ha assegurat que en els propers dies “està en joc veure si es pot aconseguir una Europa més forta i poderosa i, al mateix temps, més poder per als territoris”
El president Mas i l'alcalde de Gandesa saluden a una veïna del municipi
El president Mas i l'alcalde de Gandesa saluden a una veïna del municipi
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquest migdia que “l’Estat espanyol acabi prenent les mesures que li ha suggerit el Fons Monetari Internacional” i ha dit que cal que es faci “com més aviat millor”. “Estic convençut que algunes decisions que s’han pres a Catalunya en els darrers temps, que requerien un coratge polític i valentia perquè no eren fàcils, les acabarà prenent el conjunt de l’Estat”, ha manifestat.
 
El cap de l’Executiu ha subratllat que Catalunya ha estat un exemple en aquest terreny assumint que “tots hem de fer una sèrie de deures que són complicats però que s’han d’acabar fent”.
 
Artur Mas ha fet aquestes declaracions des de Gandesa, on ha presidit aquest migdia l’acte commemoratiu del 175è aniversari de l’atorgament del títol “Molt Lleial i Heroica Ciutat de Gandesa”.
 
Durant el seu discurs, el president també ha volgut remarcar la transcendència de les eleccions gregues de demà i de les decisions que es prenguin en els propers dies a nivell europeu i ha afirmat que “està en joc veure si es pot aconseguir que hi hagi més poder a Europa, una Europa més forta i més poder per als territoris com Catalunya, perquè al final les polítiques de cara a la gent s’hauran de fer a prop de la gent”. També ha manifestat que ara “Europa ha de prendre algunes decisions que ens permetin poder tenir un futur una mica més tranquil i estable”.
 
 
175è aniversari del títol de “Molt Lleial i Heroica Ciutat de Gandesa”
 
En referència a la celebració del 175è aniversari de l’atorgament del títol de “Molt Lleial i Heroica” que avui ha vestit de festa Gandesa, el president de la Generalitat ha remarcat que, més enllà de la concessió, el que avui se celebra són “els valors comuns de coratge, valentia, estima cap a allò que és propi i de plantar cara a les dificultats que van demostrar la gent de Gandesa” i que avui segueixen sent uns valors que “ens fan molta falta”.
 
El president ha desitjat que l’esperit de la gent de Gandesa “serveixi per inspirar al conjunt de la població catalana” i s’ha mostrat convençut que “el coratge i la valentia que ara calen per fer front a la situació actual tornaran a ser un signe d’identitat de la societat catalana”.
 
Dins els actes organitzats per celebrar l’efemèride, el president i la resta d’autoritats també han visitat la casa de la baronessa de Purroy, Maria Lluïsa Dara i Zamora i han assistit a una missa oficiada pel bisbe de Tortosa, Xavier Salinas.
 
A més del president Mas, la celebració ha comptat amb la presència de l’alcalde de Gandesa, Carles Luz; la vicepresidenta 3a del Congrés dels Diputats, Dolors Montserrat; i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, entre d’altres.

3  

Imatges

Actes commemoratius a Gandesa

Actes commemoratius a Gandesa 935

Actes commemoratius a Gandesa

Actes commemoratius a Gandesa 737

Actes commemoratius a Gandesa

Actes commemoratius a Gandesa 950

1  

Fitxers adjunts

Press release

Press release
PDF | 133