Empresa i Treball

ENERGIA

Del 18 al 24 de juny Catalunya celebra la 8a edició de la Setmana de l'Energia, sota el lema 'Quan parlem d'estalviar energia, tu tens la paraula'

query_builder   17 juny 2012 12:00

event_note Nota de premsa

ENERGIA

Del 18 al 24 de juny Catalunya celebra la 8a edició de la Setmana de l'Energia, sota el lema 'Quan parlem d'estalviar energia, tu tens la paraula'

 

 

  • L’Institut Català d’Energia (ICAEN) posarà a disposició de les famílies 150 comptadors energètics intel·ligents per fomentar l’aprenentatge de l’estalvi i l’eficiència a la llar

  • Els infants podran guanyar una bicicleta participant en el joc interactiu “L’energia a casa: segueix-li la pista”

  • El dijous 21 es durà a terme el lliurament del premi Ecoemprenedor XXI

 
La setmana del 18 al 24 de juny se celebrarà la 8a Setmana de l’Energia, que organitza l’Institut Català d’Energia (ICAEN) i que enguany tindrà per lema ‘Quan parlem d’estalviar energia, tu tens la paraula’. La Setmana de l’Energia té per objectiu posar a disposició dels ciutadans eines, consells i serveis per millorar l’eficiència energètica en tots els àmbits de la vida diària. Aquesta edició de la Setmana de l’Energia s’emmarca dins de l’Any Mundial de l’Energia Sostenible per a Tothom, impulsat per la ONU, i coincideix també amb la Sustainable Energy Week, que organitza la Unió Europea.
 
Per demostrar que els ciutadans tenen molt a veure amb l’estalvi i l’eficiència energètica, una de les iniciatives que es duran a terme en la Setmana de l’Energia serà la cessió a famílies de comptadors energètics intel·ligents, amb la corresponent guia d’ús, per tal que aquestes aprenguin a comptabilitzar el seu consum d’energia a la llar i identifiquin els punts d’estalvi. L’ICAEN posarà 150 comptadors en circulació per tota Catalunya mitjançant diferents agències locals d’energia, a les quals s’hauran d’adreçar totes aquelles famílies interessades a sol·licitar-los.
 
Aquesta serà la principal activitat que s’emmarcarà dins la setmana Ciutadana, és a dir, el conjunt d’actes i iniciatives de la Setmana de l’Energia destinades al gran públic. Durant tota la setmana també es realitzaran tallers participatius a Barcelona, Figueres, Tarragona i Lleida, a més d’activitats lúdiques i didàctiques organitzades per diferents agències locals d’energia del país.
 
Paral·lelament, també es durà a terme la Setmana Tècnica, que està adreçada als professionals del sector de l’energia i que constarà d’activitats i jornades tècniques destinades a exposar novetats sectorials en matèria d’energia o bé a posar en comú experiències pel que fa a estalvi i eficiència energètica o bé a l’ús d’energies renovables. Les jornades tècniques organitzades per l’ICAEN, que giraran a l’entorn de temes com l’ús de les energies renovables en el sector turístic o la contractació d’empreses de serveis energètics en l’àmbit local, es completaran amb diferents activitats coorganitzades amb altres entitats, i que tindran per objectiu millorar l’estalvi i l’eficiència energètica en els comerços, aprofundir en la construcció eficient o millorar el consum d’energia en el sector alimentari, entre d’altres.
 
Dins de la Setmana Tècnica, el dijous 21 de juny es procedirà al lliurament del segon premi Ecoemprenedor XXI, que organitzen Barcelona Activa, l’ICAEN, la Caixa, Gamesa, la Cambra de Comerç de Barcelona, Endesa i KIC Innoenergy. Ecoemprenedor XX és un programa integral de suport a la creació d’empreses de base tecnològica en l’àmbit de les energies renovables, i aquest guardó no només reconeix el millor projecte, sinó que atorga una dotació econòmica que en facilita la seva realització.
 
En darrer lloc, la Setmana de l’Energia també ha preparat una agenda específica per als infants. Enguany, la Setmana Petita permet als infants i joves guanyar una bicicleta Monty participant en el joc interactiu “L’energia a casa: segueix-li la pista”, accessible des del web de l’ICAEN i que permet aprendre a estalviar energia tot jugant. També es podrà jugar a aquest joc en pantalla gegant a diferents centres comercials de Catalunya. També s’ha posat en circulació en ludoteques i centres educatius el joc de taula “Ecocasa: el gran joc de l’eficiència energètica”, que permet competir mitjançant els consells d’estalvi d’energia.
 
Podeu consultar l’agenda detallada d’activitats de la Setmana de l’Energia a la web www.gencat.cat/icaen.