Oficina del President

El president Mas durant l'acte inaugural

President Mas: "Lligar formació professional i feina és una fórmula d'èxit"

query_builder   15 juny 2012 14:13

event_note Nota de premsa

President Mas: "Lligar formació professional i feina és una fórmula d'èxit"

  • Artur Mas destaca l’esforç del Govern per incrementar l'oferta de l’FP i insisteix en la necessitat d’adequar-la a la demanda real de la societat
  • El president demana al sector de la formació professional “implicació, coresponsabilitat i colideratge”
  • El cap de l’Executiu ha inaugurat les IX Jornades del Consell Català de Formació Professional
El president Mas ha inaugurat les IX Jornades del Consell Català de Formació Professional
El president Mas durant la inauguració
El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha referit avui a la necessitat que hi hagi una simbiosi entre la formació a l’empresa i la formació a les aules i ha assegurat que “lligar formació professional i feina és un binomi d’èxit” .
 
En el decurs de l’acte inaugural de les IX Jornades del Consell Català de Formació Professional que se celebren sota el lema “FP, el Futur del País”, el cap de l’Executiu ha advertit que en el camp de l'FP “hi tenim moltes possibilitats” i ha remarcat que és molt necessari actuar-hi, perquè “difícilment trobaren un altre àmbit  de les coses que podem fer que pugui donar tant rendiment i que pugui servir tant per al futur econòmic del país i per a la capacitat de trobar feina”.
 
En aquest context, el cap de l’Executiu ha volgut llançar un missatge als sectors que treballen en la formació professional demanant-los “implicació, col·laboració, objectius comuns, coresponsabilitat i colideratge”.
 
El president ha assegurat que el Govern ha fet un esforç per incrementar l'oferta de l’FP, cosa que significa que “es pot prioritzar bé, fins i tot amb menys recursos”. I ha apel·lat a la necessitat d’ “ajustar més i millor l’oferta disponible i la que es pugui crear en el futur amb la demanda real de la nostra societat i del nostre teixit econòmic”.
 
Artur Mas s’ha mostrat convençut que en amb l'FP “és possible millorar els estàndards de la societat en l'àmbit formatiu” i ha subratllat la solidesa dels professionals i la seva acumulació d’experiència per aconseguir-ho. Amb tot, ha advertit que això requereix “una certa mentalització per part de tothom i una actitud” que ha de ser “generosa i altruista”, tot i reconèixer que “és difícil i que totes les reclamacions són legítimes”.
 
En un altre moment de la seva intervenció, el cap del Govern ha explicat que els sistemes de formació professional a Europa que funcionen millor, on la formació a l’empresa i a l’aula estan més vinculats, es donen en països amb tradició industrial i vocació exportadora i s’ha mostrat convençut que Catalunya “va per bon camí” i ha de seguir el seu exemple.
 
En aquest marc, el president ha assegurat que un dels reptes del Govern és el d’intentar millorar el rendiment escolar en general i, sobretot, l’assoliment de competències bàsiques en determinats nivells de la població. En aquest sentit, s’ha referit als resultats de l’avaluació de competències bàsiques de sisè de primària dient que “com a mínim són esperançadors”, tot i que ha advertit que “s’ha de saber que aquesta és una lluita llarga, complicada i difícil”.
 
Durant aquestes jornades s'han presentat els eixos estratègics i criteris d’elaboració del III Pla General de Formació Professional, que passen per l’adaptació de l’oferta formativa al mercat laboral, l’impuls dels centres integrats, i el desenvolupament d’un mecanisme d’acreditació de competències i d’un sistema integrat d’informació i orientació professional.
 
A l’acte inaugural també hi han estat presents la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i la presidenta del Consell Català de Formació Professional, M. Teresa Casanovas, entre d’altres personalitats.
 

1  

Imatges

Fotografia: El president Mas ha inaugurat les IX Jornades del Consell Català de Formació Professional

Fotografia: El president Mas ha inaugurat les IX Jornades del Consell Català de Formació Professional 721

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa sobre les Jornades del Consell Social de Formació Professional

Nota informativa sobre les Jornades del Consell Social de Formació Professional
DOC | 39