Protecció Civil

Protecció Civil presenta les novetats del pla INFOCAT a les Terres de l'Ebre

query_builder   15 juny 2012 15:34

event_note Nota de premsa

Protecció Civil presenta les novetats del pla INFOCAT a les Terres de l'Ebre

  • A la jornada d’avui a Tortosa també s’ha presentat la campanya informativa del Pla Especial d’Emergències per Inundacions (INUNCAT)
 
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) i la Subdirecció Territorial del Departament d’Interior, en col·laboració amb els diversos cossos de seguretat han presentat avui, a la seu dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre (Tortosa), la jornada informativa sobre el Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals de Catalunya, (INFOCAT).
 
La jornada ha estat presidida per la subdirectora territorial d’Interior a les Terres de l’Ebre, Eva M. Ruiz Fabregat, la qual ha estat acompanyada, també, pel cap de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre, Fèlix González, i pel responsable de Protecció Civil a la demarcació, Miquel Alonso.
 
L’objectiu de la jornada ha estat informar als representants municipals del contingut del pla i dels procediments d’alerta i avisos als municipis, així com dels recursos previstos per l’actual campanya. La jornada s’ha dirigit als responsables dels municipis, i als tècnics municipals i comarcals de protecció civil.
 
El Pla especial d’emergències per incendis forestals (INFOCAT) té per objecte establir el marc jurídico-funcional per fer front a les emergències per incendis forestals dins l’àmbit de Catalunya, establint els avisos, l’organització i els procediments d’actuació dels serveis de la Generalitat (bombers, policials, sanitaris, logístics...) de les altres administracions públiques i també de les entitats privades que tinguin un paper rellevant en la gestió d’aquest tipus d’emergències. Inclou la quantificació i la localització dins del territori dels aspectes fonamentals per a l'anàlisi de risc, zonificació del territori, desplegament de mitjans i recursos, i localització d'infraestructures per als treballs d'actuació en cas d'emergència.
 
Pel que fa al pla Infocat, actualment a les Terres de l’Ebre hi ha 43 municipis obligats a elaborar el PAM Infocat.
 
En la jornada d’avui també s’ha fet la presentació del Pla Especial d’Emergències per Inundacions (INUNCAT). A Terres de l’Ebre hi ha 41 municipis obligats a redactar el PAM i 11 ho tenen recomanat fer-ho.