Palau Robert

"Barcelona's Multiverse" es pot visitar a partir del 21 de juny

Lluís Bussé descobreix una sorprenent i imaginària Barcelona, en una exposició fotogràfica al Palau Robert

query_builder   18 juny 2012 08:30

event_note Nota de premsa

"Barcelona's Multiverse" es pot visitar a partir del 21 de juny

Lluís Bussé descobreix una sorprenent i imaginària Barcelona, en una exposició fotogràfica al Palau Robert

El Palau Robert proposa un recorregut per una Barcelona imaginària i captivadora gràcies a l’original treball fotogràfic de Lluís Bussé, que associa i encaixa imatges de llocs i monuments molt coneguts i inventa una ciutat amb escenaris nous que poden existir en un  univers paral·lel. La mostra “Barcelona’s Multiverse” es pot visitar del 21 de juny al 10 de setembre, a la Sala 2 del Palau Robert.
Palau Robert
Lluís Bussé, doctor en Filosofia i llicenciat en Belles Arts, crea una Barcelona nova, després de recórrer i fer milers de fotografies. La Barcelona imaginària de Bussé és pura fantasia i sorpresa, amb multiplicitat d’imatges i perspectives inventades que dibuixen una altra Barcelona possible. Les sorprenents imatges de la Sagrada Família a la platja de la Mar Bella, la Torre Agbar al Parc Güell o la Plaça de Catalunya amb surfistes ens situen en una visió nova i original.
L’exercici creatiu de Lluís Bussé es basa en la combinació de disciplines diverses, busca la barreja d’art i ciència. En aquest cas associa la fotografia i la cosmologia, la disciplina filosòfica que tracta de l’origen i la constitució de l’Univers. La proposta s’inspira en la teoria del “multiverse” del matemàtic Hugh Everett, segons la qual el nostre univers pot ser un més d’altres possibles universos. El físic Max Tegmark (MIT) reforça aquesta idea quan classifica els universos existents en nivells diferents. El “multiverse” de primer nivell, en el qual es basa el llibre, assenyala que hi ha universos paral·lels que comparteixen les mateixes lleis i constants físiques que el nostre i que hi presenten, per tant, gran similitud.
L’exposició presenta les imatges en tres apartats: el primer mostra edificis significatius de la ciutat reubicats; el segon, una possible Barcelona amb canals a l’estil venecià, i el tercer, una Barcelona construïda directament sobre la platja i el mar.
Les fotografies que es presenten a l’exposició, en blanc i negre, pertanyen al llibre de Lluís Bussé “Barcelona’s Multiverse”, publicat en anglès per Damiani Editore, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona. El llibre també aplega textos de diversos autors sobre la teoria del “multiverse”.

1  

Imatges

Temple expiatori de la Sagrada Família/Plata de la Mar Bella

Temple expiatori de la Sagrada Família/Plata de la Mar Bella 800

1  

Fitxers adjunts

Plaça de Catalunya/Platja de Sant Sebastià

Plaça de Catalunya/Platja de Sant Sebastià
JPG | 641