Esport

La Secretaria General de l'Esport i Creu Blanca signen un conveni de col·laboració per reforçar la prevenció i el diagnòstic de les lesions en els esportistes d'alt rendiment

query_builder   18 juny 2012 12:16

event_note Nota de premsa

La Secretaria General de l'Esport i Creu Blanca signen un conveni de col·laboració per reforçar la prevenció i el diagnòstic de les lesions en els esportistes d'alt rendiment

La Secretaria General de l’Esport (SGE) i Creu Blanca (CB) han signat un conveni de col·laboració per desenvolupar activitats de prevenció i el diagnòstic de les lesions en els esportistes d’alt rendiment, i coordinar recursos destinats a la investigació en el camp del diagnòstic i la prevenció de la medicina esportiva.
sge
Foto: Jordi López
 
La signatura, que ha tingut lloc a la seu de la Secretaria General de l’Esport, a Esplugues de Llobregat, ha anat a càrrec del secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i de Xavier Alomar, director de diagnòstic per la imatge de Creu Blanca.
 
En virtut d’aquest marc de col·laboració, CB continuarà oferint un servei de diagnòstic per a la imatge d’excel·lència de forma immediata, i amb les tècniques més innovadores, als esportistes del Consell Català de l’Esport, centrant-se tant en la patologia mèdica com en l’aparell locomotor. Aquest servei beneficiarà tant els esportistes que formen part del programa ARC d’alt rendiment del Govern català com aquells esportistes que utilitzin habitualment els serveis del CAR de Sant Cugat.
 
D’altra banda, les dues parts treballaran conjuntament per trobar els millors mitjans per a la detecció precoç de malalties en els esportistes, promoure la col·laboració i l’intercanvi de coneixements per assolir l’excel·lència del servei mèdic, així com col·laborar en activitats de docència i divulgació lligada a la prevenció i al diagnòstic i seguiment de lesions dins l’activitat esportiva.
 
En aquest últim aspecte, es preveu la possibilitat de realitzar cursos conjunts de reciclatge i formació en medicina esportiva, tècniques diagnòstiques i prevenció precoç de lesions en l’esportista, i celebrar sessions clíniques conjuntes entre el servei mèdic del Consell Català de l’Esport i els serveis de Creu Blanca.
 
Grup Creu Blanca
 
El Grup Creu Blanca és un centre de referència en medicina preventiva i diagnòstic per la imatge. Creat el 1950, el Grup Creu Blanca està integrat actualment per 5 centres a Barcelona. Amb un equip de més de 240 professionals de la medicina dedicats a més de 30 especialitats, Creu Blanca treballa per a garantir als seus pacients els millors serveis en medicina, amb rapidesa, agilitat, comoditat, sense llistes d’espera i amb un tracte totalment personalitzat.
 

1  

Imatges

Fotografia de la signatura (Autor: Jordi López)

Fotografia de la signatura (Autor: Jordi López) 351