Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura arriba als 569 milions d'execució del PDR de Catalunya 2007-2013

query_builder   18 juny 2012 13:24

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura arriba als 569 milions d'execució del PDR de Catalunya 2007-2013

 

moment de la reunió
moment de la reunió
 
Avui ha tingut lloc la 5a reunió ordinària del Comitè de seguiment d’aquest Programa, en el que s’ha analitzat el nivell d’execució financera i les fites aconseguides, tot i la contenció de la despesa pública de l’Administració General de l’Estat i de la Generalitat.
 
La reunió ha comptat amb la participació de representants de la Comissió Europea, a títol consultiu, així com d'altres instàncies de l'Estat, de la Generalitat, del món local i de les principals organitzacions representatives del sector agroalimentari catal
 
 
 
El director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, acompanyat de la subdirectora general de Programes i Coordinació de la Direcció General de Desenvolupament Rural i Política Forestal del MAGRAMA, Isabel Aguilar, va ha presidit la reunió del Comitè de Seguiment del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR) 2007-2013.
 
Aquest Comitè té com a missió examinar periòdicament els resultats de l’aplicació del Programa en relació al compliment dels seus objectius sobre la base dels documents presentats per l’Autoritat de gestió del Programa, Direcció General de Desenvolupament Rural.
 
En aquest sentit, s’ha aprovat l’Informe Intermedi Anual 2011, que inclou un anàlisi detallat de l’execució general del PDR i de les mesures que el composen per tal d’informar sobre els avenços del programa i el seu grau d’implementació.
 
A data 31 de maig de 2012 el PDR de Catalunya, tot i la contenció de la despesa pública estatal i catalana, ha executat ja més de 569 milions d'euros, la qual cosa representa gairebé el 54% dels 1.061 milions d’euros programats. Cal destacar que les mesures que han suposat una major despesa són l’eix prioritari d’augment de la competitivitat agrària (64%) i l’eix de millora mediambiental de les terres agrícoles i forestals (55%).
 
En concret, destaca l’execució de les mesures dirigides a crear i millorar l’estructura de les explotacions agràries, infraestructures (eficiència dels regadius, concentració parcel·lària i xarxa rural viària), els ajuts agroambientals (producció agrària ecològica, producció integrada, etc) i la instal·lació de joves agricultors.
 
A banda de l’anàlisi del ritme d’execució del Programa també s’ha presentat el seu Pla de comunicació per informar sobre el grau de seguiment de la informació i publicitat del PDR i el document de posicionament de la Comissió de seguiment de la reforma de la PAC per al període 2014-2020.
 
La reunió també ha comptat amb l’assistència de dos representants de la Comissió Europea, amb caràcter consultiu, diferents representants del Departament, del Departament de Territori i Sostenibilitat, del Departament d’Economia i Coneixement i vocals representants de les següents institucions i organitzacions: Direcció General de Joventut, Associació Catalana de Municipis i Comarques, Federació de Municipis de Catalunya, Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Institut Català de les Dones, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, Unió de Pagesos, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, i Xarxa Custòdia del Territori.
 
 

1  

Imatges

moment de la reunió

moment de la reunió 5430