Delegació a Barcelona

Generalitat de Catalunya

El delegat, Salvador Jorba, ha explicat aquest matí els avantatges de les lleis òmnibus a empresaris de Molins de Rei

query_builder   18 juny 2012 13:52

event_note Nota de premsa

El delegat, Salvador Jorba, ha explicat aquest matí els avantatges de les lleis òmnibus a empresaris de Molins de Rei

El delegat ha estat a Molins de Rei (Baix Llobregat) per presentar i explicar casos pràctics de les lleis òmnibus. Li han acompanyat l’alcalde, Xavier Paz, i el regidor d’Empresa, Esteve Altozano.  Jorba ha destacat la transcendència d’un conjunt normatiu que “prepara al país per facilitar la generació de riquesa.”
Generalitat de Catalunya
Amb l'alcalde, Xavier Paz, durant la presentació
 
 
Davant un públic majoritàriament  vinculat al sector productiu, a la Sala Punt de Comerç (instal·lació de l’Ajuntament al mercat municipal), Jorba ha exposat un seguit d’exemples concrets d’aplicació de les lleis òmnibus i els avantatges que representen pel món de la iniciativa empresarial, i per tant per a incentivar la recuperació econòmica del país.
 
L'alcalde de la ciutat, Xavier Paz, ha destacat les expectatives que aquesta normativa desperta en el sector productiu pel que significa de simplificació de tràmits administratius per a empreses i ciutadans.
 
Jorba ha subratllat l’esforç de simplificació de cinc lleis transversals que, “més que un objectiu, són un pas per a la reactivació econòmica del país”. “Pretenen facilitar la competitivitat: menys normes i més fàcils d’acomplir” –ha subratllat. D’altra banda, ha fet incís en que en aquest procés de simplificació i d’agilització normativa s’han d’implicar els ajuntaments i totes les administracions locals, adaptant els seus protocols d’autoritzacions al règim de comunicació prèvia, un dels fonaments de la nova regulació amb què es pretén ajudar a impulsar l’economia.
 
En el discurs de cloenda, Jorba ha destacat que aquestes lleis que impulsa el Govern són fruit del reconeixement del paper clau que té el sector productiu en la recuperació econòmica del país, i ha manifestat la seva confiança en què els mitjans de comunicació puguin ser testimoni i vagin recollint aquests canvis que la nova normativa ja està produint arreu.
 
Les cinc lleis òmnibus simplifiquen abastament la complexitat que representaven 96, i abasta transversalment diferents àmbits d’activitat: agroambiental, econòmic, sanitari, cultural, i de seguretat.  La nova regulació respon al triple objectiu d’austeritat, aprimament i agilitat en què es fonamenta l’acció del Govern de la Generalitat. A més, aquest resultat normatiu ha estat fruit del consens amb els principals representants dels actors productius del país: Foment del Treball, Cambra de Comerç de Barcelona, Pimec i Federació d’Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa.
 
La Delegació del Govern a Barcelona té previst continuar la campanya de difusió el pròxim 10 de juliol a Martorell.

2  

Fitxers adjunts

Annex

Annex
JPG | 17

Annex 2

Annex 2
JPG | 900