Agència de l'Habitatge de Catalunya

L'Agència de l'Habitatge lliura 19 pisos amb protecció oficial a Torelló

N'hi ha de lloguer i de lloguer amb opció de compra i pertanyen a quatre promocions

query_builder   18 juny 2012 13:49

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge lliura 19 pisos amb protecció oficial a Torelló

N'hi ha de lloguer i de lloguer amb opció de compra i pertanyen a quatre promocions

Foto lliurament habitatges Torelló
El delegat territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Jordi Moltó, el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, i l’alcalde de Torelló, Santi Vivet, han lliurat aquest matí les claus de 19 habitatges amb protecció oficial de Torelló (Osona). Les normes ofereixen noves condicions d’accés, ja que formen part del Pla de xoc que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va presentar per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat i que gestiona l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 
Els 19 habitatges pertanyen a diverses promocions de Torelló. Al carrer de Segimon Serrallonga (promoció sector la Creu I) s’han lliurat 6 habitatges, al carrer del Compte Borrell (promoció el Castell I) s’han lliurat 6 habitatges, al carrer del Portal de la Carrera (promoció Sector la Carrera) s’han lliurat 4 habitatges i al carrer Progrés (promoció el Castell II) s’han lliurat 3 habitatges. Els pisos tenen un, dos, tres i quatre dormitoris i la superfície va de 40 m2 a 84,55 m2. El preu del lloguer mensual oscil·la entre 151,9 i 366 euros mensuals, segons les dimensions i característiques de l’habitatge, més despeses de comunitat i IBI. Alguns dels habitatges tenen places d’aparcament i trasters vinculats.  
 
Els pisos de les promocions de la Creu I, el Castell I i la Carrera són de lloguer i els del Castell II són de lloguer amb opció de compra.  En aquest darrer cas, les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra. Si opta per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podrà donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos desocupats
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat per posar al mercat uns 3.000 habitatges desocupats de tot Catalunya, a preus i condicions més favorables per a la ciutadania, són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.

1  

Imatges

Foto lliurament Torelló

Foto lliurament Torelló 3250

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Torelló

Nota de premsa Torelló
PDF | 43