Institut Català de les Dones

L'Institut Català de les Dones convoca les subvencions a ens locals per a la inversió en polítiques de dones

query_builder   19 juny 2012 12:21

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones convoca les subvencions a ens locals per a la inversió en polítiques de dones

L'Institut Català de les Dones (ICD), del Departament de Benestar Social i Família, ha publicat avui una convocatòria de subvencions adreçada a donar suport als municipis de menys de 20.000 habitants per a l'elaboració, la implementació i el desenvolupament de polítiques de dones.
 
Són objecte de subvenció l’elaboració de plans de polítiques de dones i la implementació de projectes que incorporin la perspectiva de gènere i de les dones, com accions de sensibilització, programes formatius i d’activitats adreçats a les dones, projectes de recerca vinculats amb les dones del territori i projectes per a la incorporació de manera transversal de la perspectiva de gènere al si dels ens locals.
 
El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 19 de juliol. La convocatòria i les bases es poden trobar al web de l’Institut Català de les Dones.
 
Per altra banda, recentment el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha signat els contractes programes 2012-2015 amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants  i els consells comarcals en matèria de serveis socials, programes relatius al benestar social i també polítiques d’igualtat.
 
En el marc d’aquests acords, l’ICD facilita el sosteniment dels Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) municipals i comarcals i consolida la xarxa d’espais de referència que atenen les demandes de les dones. Els SIAD garanteixen i faciliten l’atenció de proximitat i realitzen prevenció i sensibilització de les situacions de violència masclista.
 
A Catalunya hi ha aproximadament uns 160 municipis que desenvolupen plans de polítiques de dones. La influència d’aquestes actuacions, juntament amb les polítiques que realitzen en aquest àmbit els consells comarcals, arriba pràcticament a la població de Catalunya.