Territori

L'Agència de Residus rep un premi europeu en reconeixement a la tasca pel foment de la prevenció

query_builder   19 juny 2012 18:30

event_note Nota de premsa

L'Agència de Residus rep un premi europeu en reconeixement a la tasca pel foment de la prevenció

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha rebut un premi aquesta tarda per la tasca realitzada els darrers anys respecte al foment de la prevenció dels residus entre la població, les empreses i les administracions. El premi l’ha recollit a París el director de l’ARC, Josep Maria Tost, qui ha dit que aquest reconeixement “engloba la força, la il·lusió i la dedicació de molta gent”. Tost també ha remarcat l’aposta que des de Catalunya s’ha fet per la prevenció i la valorització dels residus els darrers 20 anys.
 
El premi s’emmarca en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, una iniciativa finançada per la Unió Europea que durant tres anys diversos estats i regions d’Europa han organitzat durant una setmana tot d’activitats relacionades amb conscienciar la ciutadania de la importància de generar menys residus. Els premis els dóna un jurat europeu que representa les cinc categories: administracions i autoritats públiques, entitats educatives, associacions i ONG, empreses i indústries, altres.
 
Catalunya ha participat a la setmana europea els darrers tres anys, durant els quals hi ha hagut 186 responsables de projectes, que han organitzat 938 accions de les quals 3 han estat distingides amb el Premi Europeu i 2 més han estat finalistes. Totes aquestes accions han suposat, a més, una important participació ciutadana. A tall d’exemple, només l’any 2011 més de mig milió de ciutadans (el 7% de la població) van prendre part  en alguna de les activitats organitzades.
 
Amb aquesta setmana, Europa ha volgut assentar les bases perquè els països desenvolupin diferents actuacions per fomentar entre la població la consciència que hem de generar menys residus.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 38