Empresa i Treball

INDÚSTRIA

La Generalitat posa en marxa una nova línia de préstecs per a circulant dotada amb 214 milions d'euros

query_builder   19 juny 2012 11:32

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La Generalitat posa en marxa una nova línia de préstecs per a circulant dotada amb 214 milions d'euros

 

  • El Departament d’Empresa i Ocupació gestionarà els ajuts a través d’ACC1Ó. L’Institut Català de Finances (ICF) aporta els fons
 
  • L’objectiu de la nova línia és donar suport a empreses competitives i en creixement que realitzin una àmplia activitat en matèria d’innovació i internacionalització
 
  • ACC1Ó assumirà el 70% del risc de les operacions i l’ICF el 30%.
 
 
La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una  nova línia de crèdit de 214 milions d’euros per finançar necessitats de circulant d’empreses catalanes que desenvolupin projectes d’innovació i orientació a l’exterior.
 
El departament Empresa i Ocupació, a través d’ACC1Ó, analitzarà la viabilitat dels projectes per a l’atorgament de l’ajut. L’Institut Català de Finances aportarà els fons de forma directa i determinarà la viabilitat financera dels préstecs. ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, assumirà el 70% del risc de les operacions, i l’ICF el 30%.
 
La línia Préstec i+i circulant neix amb l’objectiu de dotar d’efectiu a empreses competitives i viables empresarialment per a la seva activitat de tresoreria, i complementa la Línia I+I que des del setembre del 2011 promouen conjuntament ACC1Ó i l’ICF. L’import mínim del préstec és de 100.000 euros, i el màxim de 600.000 euros. El termini d’amortització dels préstecs serà de 3 anys.