Direcció General de Comunicació

TIC

El Govern dóna llum verd a la contractació del nou model TIC de la Generalitat de Catalunya

query_builder   19 juny 2012 13:46

event_note Nota de premsa

El Govern dóna llum verd a la contractació del nou model TIC de la Generalitat de Catalunya

  • Les empreses presentaran properament la seva oferta final i a mitjan juliol el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) adjudicarà els contractes
 
El Govern ha donat llum verd avui a contractar el nou model TIC de la Generalitat de Catalunya, que pretén rebaixar la despesa de l’Administració en aquest àmbit i modernitzar els seus serveis, a partir de la millora tecnològica i l’eficiència pressupostària. El Consell Executiu ha autoritzat el Centre de Telecomunicacions  i Tecnologies de la Informació (CTTI) a realitzar els quatre contractes de col·laboració público-privada que serviran per implantar el nou model. Es tracta dels contractes d’aprovisionament i manteniment d’aplicacions; aprovisionament del lloc de treball i suport a l’usuari; aprovisionament d’infraestructures de CPD, i aprovisionament de connectivitat i telecomunicacions.
 
El CTTI és l’organisme encarregat de la contractació centralitzada, la gestió i el subministrament de solucions TIC de tota l’Administració de la Generalitat. El 30 d’octubre de 2011 el Govern va licitar els 4 contractes de col·laboració público-privada i es va obrir un procés de negociació, el que es coneix com a  diàlegs competitius, amb les empreses participants. Ara, el CTTI convidarà les empreses a presentar les ofertes finals, d’acord amb els plecs de condicions que es publicaran en les pròximes setmanes. A mitjan juliol decidirà l’adjudicació dels contractes.
 
La creació d’un nou model TIC pretén, d’una banda, rebaixar la despesa de la Generalitat en aquest àmbit i, de l’altra, modernitzar i innovar els serveis de l’Administració, a partir de la millora tecnològica, l’eficiència pressupostària i la governança transversal.
 
De fet, s’emmarca en el Pla de Govern 2011-2014, que determina que el desenvolupament de la Societat Digital a Catalunya és transversal dins del Govern, en tots els seus àmbits, i també fora, en la relació amb la ciutadania, les empreses i les administracions.
 
Per complir aquest objectiu, i en el marc d’un context econòmic desfavorable, es fa necessària la creació d’un model de governança transversal i coherent per a les TIC de la Generalitat que generi eficiència, transformació i innovació, que impulsi un servei públic més eficaç i proper a la ciutadania i que incrementi la transparència i la igualtat d’oportunitats.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia