Delegació a Lleida

La Generalitat endegarà el proper curs una campanya informativa sobre seguretat domèstica adreçada als alumnes de 1er. curs de l'ESO dels centres de la demarcació de Lleida

query_builder   19 juny 2012 15:01

event_note Nota de premsa

La Generalitat endegarà el proper curs una campanya informativa sobre seguretat domèstica adreçada als alumnes de 1er. curs de l'ESO dels centres de la demarcació de Lleida

 
· Se’ls explicarà la utilització correcta de les instal·lacions elèctriques, de gas, d’aigua, de calefacció i climatització, d’emmagatzematge de productes petrolífers, i dels ascensors, i se’ls donaran consells davant d'hipotètics sinistres o fallades
 
· La iniciativa, pionera a Catalunya, pretén fer arribar aquestes informacions als joves en un moment en què, per la seva edat, ja es comencen a quedar sols o bé amb altres menors a les seves llars
 
Els departaments d’Ensenyament i d’Empresa i Ocupació, en una campanya conjunta, posaran a disposició dels centres escolars de la demarcació de Lleida la possibilitat d’incloure en la programació de les seves activitats per al proper curs acadèmic un seguit de xerrades informatives sobre seguretat domèstica adreçades als alumnes de 1er. Curs de l’ESO.
 
El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, que ha presentat la campanya informativa acompanyat dels directors dels serveis territorials d’Ensenyament i d’Empresa i Ocupació, Miquel Àngel Cullerés i Octavi Miarnau, ha afirmat que aquesta parteix de la consideració que l’edat dels alumnes de 1r. Curs de l’ESO propicia que aquests joves ja es comencin a quedar sols a casa, o bé en companyia d’altres menors, sense la companyia d’adults.
 
Aquest fet, segons ha explicat Farré, fa “molt recomanable que els alumnes siguin coneixedors de la utilització correcta de les instal·lacions per tal de prevenir possibles accidents i, en el supòsit que es produeixi alguna fallada d’alguns d’aquests sistemes i, fins i tot, alguna mena de sinistre, que sàpiguen com actuar”. “De vegades -ha dit el delegat- es pot arribar a tenir l’errònia concepció que els accidents només succeeixen al carrer, però la realitat és en l’àmbit domèstic també hi ha certs riscos que convé prevenir”
 
La campanya informativa sobre seguretat domèstica per als alumnes de 1r d’ESO, que és pionera a Catalunya, farà un repàs, a través de xerrades que duran a terme tècnics d’Empresa i Ocupació, d’aspectes bàsics referents a:
 
Instal·lacions elèctriques: Proteccions (interruptors automàtics, diferencials); perills més freqüents (sobrecàrrega de línies, l’aigua i llocs humits); utilització d’aparells electrodomèstics mòbils en llocs de risc; com actuar en situacions anòmales com ara quedar-se a les fosques; electrocució i incendis, etc.
 
Instal·lacions de gas: Tipus de gas (natural, propà i butà); les claus o vàlvules de tall; ventilació i altres mesures de seguretat; què fem si sentim olor de gas o si algú es mareja, etc.
 
Instal·lacions de calefacció i climatització: calderes, combustió, termòstat; què fer si una caldera es para o no funciona; què fer si els radiadors o les canonades perden aigua; els aparells d’aire condicionat, etc.
 
Instal·lacions d’aigua: Les claus o vàlvules de tall; què fer davant d’una fuita d’aigua.
 
Instal·lacions de productes petrolífers: calefaccions de gasoil; dipòsits d’emmagatzematge de combustibles, etc.
 
Ascensors: seguretat i comunicació amb l’exterior; què hem de fer si ens quedem atrapats dons l’ascensor, etc.
 
Les xerrades sobre seguretat domèstica s’incorporaran de manera col·lateral al projecte docent en cadascun de la gairebé cinquantena de centres educatius (públics i concertats) de la demarcació de Lleida que imparteixen ESO i que així ho hagin sol·licitat al departament d’Ensenyament. D’aquesta manera, la seguretat domèstica s’afegirà a altres matèries complementàries que ja es treballen en les escoles com ara la seguretat vial, l’alimentació i nutrició, la lluita contra la violència de gènere o l’educació sexual, entre d’altres.

1  

Fitxers adjunts

Foto de la presentació de la campanya informativa sobre seguretat domèstica per als alumnes de 1r d'ESO

Foto de la presentació de la campanya informativa sobre seguretat domèstica per als alumnes de 1r d'ESO
JPG | 846