Justícia

El Departament de Justícia posa a disposició de l'Estat el seu sistema d'informació sobre els multireincidents

query_builder   19 juny 2012 18:58

event_note Nota de premsa

El Departament de Justícia posa a disposició de l'Estat el seu sistema d'informació sobre els multireincidents

Davant les declaracions d’ahir del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, sobre l’accés a la informació dels jutjats per lluitar contra la reincidència, el Departament de Justícia manifesta que Catalunya ja disposa d'un mòdul informàtic per accedir a aquesta informació als jutjats de tot el seu territori
Els jutjats catalans poden accedir a una base de dades unificada que permet consultar la informació relativa a la totalitat d’aquests tipus d’assumptes jutjats a Catalunya amb els seus procediments associats.  
 
Amb aquesta unificació de la base de dades de Temis, és possible realitzar consultes a tot Catalunya introduint dades relatives a l’assumpte, el nom de l’infractor i els tràmits realitzats, entre d’altres. Per exemple, fent una sola recerca es pot trobar la llista de judicis de faltes que s'han incoat els darrers mesos per furts d'un individu.
 
Des del febrer d’aquest any, els fiscals tenen accés a aquesta nova funcionalitat de recerca de multireincidències.
 
Per tant, el Departament de Justícia, dins l’àmbit de les seves competències, ja ha fet les modificacions necessàries al sistema per dotar-se d’un instrument contra la reincidència.
 
No obstant això, es considera absolutament essencial per lluitar contra el fenomen de la multireincidència la implantació del registre de faltes a l'àmbit estatal, que la consellera de Justícia ha reclamat en diverses ocasions al Ministeri de Justícia.
 
El Departament de Justícia continuarà formulant aquesta petició, atès que sense el registre estatal no es poden conèixer les faltes comeses a la resta de l’Estat espanyol.