Cultura

Mascarell recorda Emili Teixidor com "un clàssic contemporani, un escriptor que ha fet gran literatura i que ha desplegat una tasca extraordinària en el foment de la lectura"

query_builder   19 juny 2012 21:59

event_note Nota de premsa

Mascarell recorda Emili Teixidor com "un clàssic contemporani, un escriptor que ha fet gran literatura i que ha desplegat una tasca extraordinària en el foment de la lectura"

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat Emili Teixidor com “un clàssic contemporani, un escriptor que forma part del nostre cànon cultural i literarari, que ha fet gaudir de bona literatura pràcticament a tres generacions de ciutadans. Emili Teixidor ens va aportar a tots, mitjançant la seva literatura, una manera serena, sàvia i humana de descobrir el sentit de la vida. La seva construcció de nous mons a través de la literatura ha estat referència per a tots. La seva convicció en la funció alliberadora que aquesta tenia ha estat un model per a tots aquells que l’han llegit”.
 
Mascarell ha recordat Teixidor com “un home que ha fet una tasca extraordinària en el foment de la lectura, de la literatura per a joves. Hi ha hagut dues o tres generacions de persones que s’han alimentat, que han après a llegir a través dels seus llibres” i ha recordat que “una de les coses que més il·lusió li feien era la gran quantitat de lectors dels seus clàssics de la literatura juvenil. En els últims anys la seva literaura s’està traduint a un  nombre notable de llengües, Emili Teixidor s’ha convertit en un ambaixador de la cultura catalana, que està obrint portes a les noves generacions d’autors catalans”.
 
El conseller de Cultura ha remarcat que “ens deixa un extraordinari personatge del món literari, a qui trobarem a faltar, tant en termes literaris com humans. No oblidarem la seva mirada serena i generosa sobre la condició humana”.
 
Emili Teixidor va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya l’any 1992.
`