Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Pelegrí destaca que l'adaptació de les instal·lacions avícoles és una oportunitat per millorar el mercat

El conseller ha fet avui la cloenda de l'assemblea anual de la Federació Avícola Catalana

query_builder   19 juny 2012 19:52

event_note Nota de premsa

Pelegrí destaca que l'adaptació de les instal·lacions avícoles és una oportunitat per millorar el mercat

El conseller ha fet avui la cloenda de l'assemblea anual de la Federació Avícola Catalana

moment de la inauguracioó
moment de la inauguració
 

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha fet aquesta tarda, a Barcelona, la cloenda de l’assemblea anual de la Federació Avícola Catalana (FAC), en un acte que s’ha celebrat a la Llotja del Mar i en el qual ha destacat la importància del sector avícola per a l’economia catalana i ha afirmat que aquest sector té el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM).
 
El sector avícola català (aviram, ous i aus cinegètiques) té un important pes en l’economia catalana i també respecte a la resta de l’Estat en xifres, amb una capacitat per a prop de cinc milions d’aus. Es  tracta d’un sector dinàmic, amb una gran capacitat  de renovació.
 
El conseller ha afirmat que la crisi en la ramaderia està motivada per l’increment dels costos i el descens de la capacitat de demanda. En aquest sentit, Pelegrí ha afirmat  que “l’encariment de les matèries primeres obliga a plantejar la batalla en el camp de la millora de l’eficiència i la recerca de noves matèries primeres substitutives. La recerca en alimentació animal i d’utilització de nous additius que millorin el rendiment es manifesta com un camí fonamental per a la rebaixa dels costos en alimentació”.
 
L’adaptació de les explotacions de gallines ponedores a la normativa europea sobre benestar animal, que va finalitzar l’1 de gener de 2012, ha estat un dels principals reptes del sector avícola català en els darrers anys.  El compliment d’aquesta normativa resulta bàsica com a garantia de qualitat, sanitat i competitivitat. La  sanitat és una autèntica barrera per a la comercialització dels productes, i per això el DAAM vetlla de forma especial per garantir l’excel·lència dels productes catalans.
 
En aquest sentit, el conseller ha afirmat que “l’adaptació de les instal·lacions avícoles, que han efectuat molts productors,  és una oportunitat per millorar el nostre mercat. No es pot anar contra corrent i el mercat únic exigeix a tots els operadors el compliment de les mateixes normes, en agradin o no. Es tracta d’una modernització que ens port un avenç pel que fa a la qualitat dels sistemes productius, millorant conseqüentment el rendiment de les explotacions. La millora en la qualitat del producte, que a partir d’ara serà més segur, serà apreciat pel consumidor i ens permetrà obrir nous mercats. El compliment de la normativa europea és bàsic per garantir la nostra competitivitat i la nostra fortalesa”.
 
Per això, el DAAM ha estat al costat del sector en tot el procés d’adaptació a la nova normativa. A més, el Departament ha creat un grup dedicat especialment a l’alimentació animal i ha posat en marxa altres iniciatives centrades en la traçabilitat i la higiene, com ara el Centre de Sanitat Avícola de Catalunya (CESAC).
 
Finalment, el conseller ha afirmat que “us encoratjo a treballar de valent per seguir sent un sector clau de l’economia catalana i de la resta de l’Estat, i us animo a continuar apostant per la formació i la recerca, com a eina de professionalització i emprenedoria”.
 
 

1  

Imatges

moment de la inauguració

moment de la inauguració 223