Delegació a Lleida

La llibreria Caselles de Lleida esdevé el primer establiment de la plana autoritzat per distribuir publicacions de la Generalitat

query_builder   20 juny 2012 12:59

event_note Nota de premsa

La llibreria Caselles de Lleida esdevé el primer establiment de la plana autoritzat per distribuir publicacions de la Generalitat

 
· S’integra a la nova Xarxa de Llibreries Acreditades per a la venda de publicacions de la Generalitat de Catalunya
 
· El nou model de distribució d’aquestes publicacions les acosta al territori a través de la seva comercialització per part de les llibreries tradicionals més arrelades
 
· El sector dels llibreters es mostra satisfet perquè desapareix la competència que li suposaven les llibreries de la Generalitat, que també oferien productes d’editors privats
 
Foto de la signatura
Jordi Miró, Jordi Caselles i Ramon Farré durant la signatura del conveni
La Generalitat i la llibreria Caselles de Lleida han signat avui un conveni pel qual aquest establiment passa a integrar-se a la nova Xarxa de Llibreries Acreditades per a la venda de publicacions de la Generalitat de Catalunya. A hores d’ara la llibreria Caselles és l’única de les comarques de la plana de Lleida que compta amb aquesta acreditació.
 
La signatura ha anat a càrrec del director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya, Jordi Miró, i del responsable de la llibreria lleidatana, Jordi Caselles.
 
L’objectiu fonamental de la nova xarxa és, segons ha afirmat Jordi Miró, “acostar les publicacions de la Generalitat de Catalunya al territori, a través de la seva comercialització per part del sector privat, de les llibreries tradicionals arrelades als seus municipis i que gaudeixen d’una forta implantació territorial”.
 
Miró ha explicat que la creació de la nova xarxa de llibreries acreditades suposa el pas d’un model de distribució de publicacions de la Generalitat, que ha funcionat durant 30 anys, basat en la implantació a les capçaleres provincials de les llibreries de la Generalitat, i que, per tant ja era poc coherent amb la realitat territorial del país i amb el propi moment actual del sector del llibre, cap a un model de proximitat comarcal, en col·laboració amb el sector privat a través de les llibreries tradicionals.
 
El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha destacat que “no tenia gaire sentit fer la competència als llibreters professionals des de la pròpia administració” i ha afegit que “el més lògic és que la Generalitat segueixi oferint continguts com a editora però sense trepitjar els professionals del sector de la venda de llibres, de manera que siguin aquests els qui s’encarreguin de comercialitzar-los”.
 
En aquest sentit, Miró ha reconegut que, amb el temps, les llibreries de la Generalitat havien anat venent cada cop més productes d’editors privats. En aquests moments, el 40% del que oferien eren publicacions de la Generalitat, mentre que la resta era privat.
 
Satisfacció en el sector dels llibreters
 
Jordi Caselles ha manifestat que, per superar els efectes de la recessió econòmica, el sector llibreter està treballant en la diversificació dels productes i, en aquesta línia, s’ha mostrat satisfet per la voluntat de la Generalitat de canalitzar la venda de les seves publicacions a través de les llibreries privades i posar fi a la competència que suposava per al sector l’activitat de les llibreries de la Generalitat.
 
La llibreria Caselles ja està tramitant les primeres comandes de publicacions de la Generalitat, que arribaran en breu.
 
15 llibreries adscrites a Catalunya
 
D’ençà la posada en marxa d’aquesta iniciativa per part l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions el passat 11 de maig, totes aquelles llibreries de Catalunya interessades a formar-ne part, que han reunit els requisits i n’han assumit els compromisos de la convocatòria, reben l’acreditació de forma oficial per a un període de dos anys (2012-2014), per a la venda de publicacions de la Generalitat.
 
A dia d’avui, i en una primera fase d’adhesions que continua oberta, les llibreries acreditades sumen un total de 15, el que suposa fins a 11 nous punts de venda respecte la distribució que havia existit fins ara. Aquesta major i més territorialitzada disposició de llibreries permetrà una millor sortida a la part del catàleg d’obres de la Generalitat que tenen un interès més local.
 
A banda de la llibreria Caselles de Lleida, a la demarcació hi ha una segona llibreria adherida a la nova xarxa. Es tracta de la llibreria Purgimon de la Seu d’Urgell.
 
Compromisos que adquireixen les llibreries acreditades per distribuir publicacions de la Generalitat
 
Els compromisos que adquireixen les llibreries que formen part d’aquesta xarxa són, bàsicament, participar en les promocions i campanyes institucionals, tant generals com locals, que facin referència a algun títol o producte editorial produït per la Generalitat i posar en un lloc visible els elements gràfics que identifiquen la pertinença de l’establiment a la Xarxa de Llibreries Acreditades de la Generalitat de Catalunya.
 
Publicacions de la Generalitat
 
Les publicacions de la Generalitat de Catalunya són eminentment tècniques i de divulgació i se centren en les àrees d'actuació dels departaments de la Generalitat de Catalunya (salut, educació, medi ambient, etc.), i sobre l'acció de Govern (plans d'actuació, memòries, estadístiques).
 
Aquestes publicacions també es poden comprar a través d’Internet: http://llibreria.gencat.cat/ i s’hi pot accedir a la informació a través de Facebook: