Cultura

Els sis nous membres del plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts prenen possessió del càrrec

query_builder   20 juny 2012 16:55

event_note Nota de premsa

Els sis nous membres del plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts prenen possessió del càrrec

  • El Parlament ret homenatge a Emili Teixidor durant l'acte de presa de possessió dels nous membres del CoNCA
Acte de presa de possessió dels nous membres del plenari del CoNCA
Els sis nous membres del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) han pres possessió del càrrec avui en un acte que ha tingut lloc al Parlament de Catalunya, i en el qual han participat la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.
 
Els sis nous membres del plenari són Isona Passola, productora, guionista i directora cinematogràfica; Valentí Puig, periodista i escriptor; Carles Duarte, poeta i lingüista; David Albet, músic i director artístic; Mercè Gisbert, doctora en filosofia i ciències de l’educació, i Gemma Sendra, gestora de projectes culturals.
 
Els nous membres, proposats pel president de la Generalitat, van ser elegits  dimecres pel ple per 111 vots a favor, 2 en contra i 15 abstencions, en una votació electrònica i secreta. Els sis nous membres formaran el plenari juntament amb Pilar Parcerisas, que s’hi manté com a membre. La durada del mandat, amb dedicació parcial, és de cinc anys, renovables per cinc més.
 
En el transcurs de l’acte, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat la importància de l’acte d’avui: “És un dia molt important per la cultura del país. A partir d’ara Catalunya té desplegat un organisme que vetllarà, donarà suport, impulsarà, promourà, i criticarà, quan convingui, la feina de l’executiu. Per tant, comptem amb un element que reforçarà la nostra convicció sobre la cultura des de la llibertat, independència i compromís".
 
Mascarell ha remarcat “la voluntat de cooperació del Departament de Cultura amb el CoNCA, la lleialtat del Departament, la del propi conseller de Cultura, amb la convicció que, si treballem plegats, beneficiarem la cultura i el conjunt de ciutadans de Catalunya”.
 
El conseller de Cultura ha agraït als ja membres del plenari del Conca que hagin acceptat la proposta de formar-ne part. També ha expressat el seu agraïment a totes les persones que han format part del CoNCA en els darrers anys.
 
La presidenta del Parlament, Núria de De Gispert ha instat als nous membres del CoNCA a treballar amb "enginy, imaginació i talent" i els ha suggerit que tinguin com a "referent" l’escriptor Emili Teixidor, mort ahir.
 
Carles Duarte, qui ha parlat en nom dels nous membres del plenari del CoNCA, ha ressaltat que: “Tots els que hi som, al CoNCA, afirmem la importància de la cultura. Aquest país s’explica sobretot per la cultura. Des del Consell de la Cultura i de les Arts n’estem absolutament convençuts, i des d’aquesta convicció  volem aportar el nostre gra de sorra, tot agraint al Parlament i al Govern de la Generalitat la responsabilitat que se’ns ha encomanat. Ens esforçarem a ser-ne dignes, a actuar amb esperit d’independència, amb responsabilitat institucional i amb passió per la cultura”.
 
Homenatge a Emili Teixidor
 
L'acte de presa de possessió dels nous membres CoNCA ha estat  també un acte d’homenatge a l'escriptor de Roda de Ter Emili Teixidor, mort ahir als setanta-vuit anys.
 
La presidenta del Parlament ha demanat "no oblidar el referent de l'Emili Teixidor, Catalunya no pot oblidar-lo", i ha insistit perquè l'acte d'avui fos "el primer homenatge" a l'escriptor de Roda de Ter.
 
D'altra banda, el conseller de Cultura ha dedicat l’acte a Emili Teixidor i ha recordat la frase l’escriptor en la qual deia: “Escric per descobrir el significat de les nostres vides”.
 
Carles Duarte ha ressaltat que l’acte és “un moment per recordar l’escriptor, amb emoció però també amb optimisme i amb el goig de viure que transmetia l’Emili Teixidor”.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia: Acte de presa de possessió dels nous membres del plenari del CoNCA

Fotografia: Acte de presa de possessió dels nous membres del plenari del CoNCA
JPG | 4808