Oficina del President

Reunió governador

President Mas: "A Massachusetts li podem ensenyar un país amb caràcter, identitat, economia oberta i bons serveis públics"

query_builder   20 juny 2012 22:26

event_note Nota de premsa

President Mas: "A Massachusetts li podem ensenyar un país amb caràcter, identitat, economia oberta i bons serveis públics"

  • El president assegura des dels Estats Units que “Catalunya necessita anar de la mà dels millors i Massachusetts és un dels millors”
 
  • El cap de l’Executiu ha presidit la signatura d’un acord de col·laboració entre Catalunya i Massachusetts amb la finalitat d’enfortir la cooperació
 
  • També ha visitat la Bio Boston 2012 i s’ha reunit amb el governador de Massachusetts, Deval Patrick
El president s'ha reunit amb el governador de Massachusetts, Deval Patrick
El president s'ha reunit amb el governador de Massachusetts, Deval Patrick

 

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda des dels Estats Units que “Catalunya pot ensenyar a Massachusetts un país amb caràcter, identitat, atractiu turístic, que té una economia oberta i bons serveis públics”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions després de la signatura d’un acord de col·laboració entre el Govern català i el Govern de Massachusetts amb la finalitat d’enfortir la cooperació existent i amb la voluntat d’establir un marc formal de relacions.
En declaracions als mitjans de comunicació, el president Mas ha agraït al governador de Massachusetts, Deval Patrick, “el fet d’obrir-nos la porta a col·laborar amb un dels territoris més dinàmics des del punt de vista científic, universitari i de la innovació, que vol dir de l'empresa i de la creació de llocs de treball”. En aquest sentit, el president ha subratllat que “Catalunya necessita anar de la mà dels millors” i que “Massachusetts és un dels millors”.
Els contactes institucionals entre Catalunya i Massachusetts van iniciar-se als anys noranta i des de la signatura del Memoràndum d’Entesa el 1992 la cooperació s’ha mantingut ininterrompudament.
 
L’acord signat avui prioritza la cooperació bilateral en investigació, innovació tecnològica i industrial; la cooperació empresarial i el desenvolupament econòmic en sector productius clau (ciències de la vida, energies renovables, tecnologies de la informació, manufactura avançada i infraestructures) i la cooperació acadèmica.
 
Per la seva part, el governador Patrick ha destacat la “forta compatibilitat” que hi ha entre Catalunya i Massachusetts i ha assegurat que “aquestes col·laboracions generen energia real”. “Ens agradaria ser tan dinàmics i resilients com Catalunya, igual d'optimistes que els catalans”, ha declarat el governador.
 
Patrick ha subratllat que els dos territoris, juntament amb Israel, amb qui hi ha un preacord signat des de finals de l'any passat, prioritzen “la innovació, l'educació i les infraestructures”, entre d’altres àmbits, “aportacions que el Govern pot fer amb l’ajut del sector privat i que acaben per generar llocs de treball”, ha declarat.
 
“Seguint aquesta estratègia amb disciplina en els darrers anys, fins i tot en els pitjors moments que es recorden, hem pogut crear ocupació i sortir de la recessió més ràpid que d’altres estats”, ha declarat el governador nord-americà. “I aquesta estratègia és la que ara aplica el president Mas i el seu equip”, ha reblat.
 
 
Catalunya està en el camí correcte
 Durant el discurs del president Mas en l’acte de signatura del conveni, el cap de l’Executiu ha subratllat la feina que està fent Catalunya per sortir de la crisi i el potencial que té a nivell espanyol i europeu. “Cal que sapigueu que estem en el camí correcte”, ha dit el president a les autoritats nord-americanes presents a la signatura, a més d’afirmar que “Catalunya està fent tot el que pot per superar els problemes i els reptes”, malgrat els temps difícils que vivim.
 
En relació amb el potencial del territori català, el cap de l’Executiu ha destacat que “dins el sud d’Europa, Catalunya és l'economia més oberta”, ja que representa el 16% de la població, el 20% del PIB espanyol i, alhora “el 30% de les exportacions i és líder en turisme”.
 
Com a mostra d’aquest fet, el president ha explicat que “la meitat de les empreses de l’àrea espanyola presents al Bio Boston 2012 són catalanes”. Una xifra, ha assegurat, que “hauria estat impensable deu anys enrere”.
 
 
 
Visita a la BIO Boston 2012
Després de la signatura del conveni, el president de la Generalitat s’ha traslladat a la fira BIO Boston 2012, on ha visitat els estands de les empreses i entitats catalanes que participen en aquesta reunió empresarial internacional. Catalunya és present en la Bio International Convention amb un total de 72 empreses i entitats i més de 100 de delegats, sota la coordinació de Biocat, fundació creada el 2006 sota l’impuls de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.
Enguany és el sisè any consecutiu en què Catalunya hi és present, sota el paraigua de Biocat. En aquesta edició, l’Estat espanyol serà el pavelló internacional més important, dins del qual Catalunya representa més del 60%, per davant de països com el Brasil, la Xina, l'Índia i Rússia. El pavelló espanyol estarà situat en un punt estratègic just davant de l’Estat amfitrió de Massachusetts.
La BIO International Convention, que enguany es fa a Boston fins al 21 de juny sota el lema Connect, partner and innovate, és la reunió empresarial internacional més important en l’àmbit de la biotecnologia. En aquesta edició, la convenció reuneix més de 15.000 delegats de 65 països, més de 900 expositors i 1.800 companyies.
Al vespre, hora americana, el president de la Generalitat té previst assistir a la presentació de l’edició internacional de l’informe d’Ernst & Young sobre el sector biotecnològic a Catalunya.  

2  

Imatges

El president amb el governador de Massachusetts, Deval Patrick

El president amb el governador de Massachusetts, Deval Patrick 603

Signatura conveni Catalunya-Massachusetts

Signatura conveni Catalunya-Massachusetts 527