Institut Català de les Dones

El Govern condemna l'homicidi d'una dona a Reus víctima de la violència masclista

query_builder   21 juny 2012 09:54

event_note Nota de premsa

El Govern condemna l'homicidi d'una dona a Reus víctima de la violència masclista

El Govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), condemna enèrgicament l’homicidi ahir d’una dona a Reus, presumptament a mans de la seva exparella i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
Montse Gatell ha reiterat que la lluita contra la violència masclista és una prioritat pel Govern i el compromís de continuar posant tots els recursos necessaris per a la coordinació, la prevenció, la detecció, l’atenció i la recuperació de les dones que es troben en una situació de violència masclista i els seus fills i filles.
 
La presidenta de l’ICD ha explicat que “la violència masclista és un problema social i estructural d’arrels molt profundes contra el qual ens hem d’implicar absolutament tots i totes”. I ha subratllat que “només avançarem en la seva eradicació si aconseguim crear models més igualitaris de relació entre els homes i les dones, i transmetre valors de respecte i solució raonada de conflictes”.
 
Per altra banda, ha posat de manifest la dificultat per a la identificació d’aquestes situacions. Pel que fa a aquest aspecte, Gatell ha recomanat, “tant a les víctimes com a les persones del seu entorn”, trucar al telèfon 900 900 120, que és un servei 24 hores, confidencial i gratuït, o adreçar-se a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori

L’Institut Català de les Dones està duent a terme una àmplia campanya de difusió del telèfon 900900120 amb l’objectiu que millori el coneixement que la població té d’aquest servei.
 
El Gabinet d’anàlisi dels casos d’homicidi per violència masclista analitzarà els fets de Reus amb l’objectiu d’avaluar l’eficàcia dels serveis existents i millorar els mecanismes de detecció, prevenció i atenció a les dones que travessen situacions de violència masclista. L’Institut Català de les Dones, òrgan que lidera i coordina les actuacions del Govern en favor de la igualtat d’oportunitats entre les dones i els homes, que inclou la lluita contra la violència masclista, és l’organisme que centralitza la tasca d’aquest Gabinet.