Delegació a Girona

L'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de l'àrea de Girona presenta als municipis les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2012

query_builder   21 juny 2012 10:36

event_note Nota de premsa

L'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de l'àrea de Girona presenta als municipis les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2012

Una imatge de la presentació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible
Josep Cortadellas durant la presentació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible
L’ATM de l’àrea de Girona ha presentat avui la proposta d’activitats de la  Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2012 que tindrà lloc entre el 22 i el 29 de setembre. L’acte, al qual hi han assistit alcaldes, regidors i responsables tècnics dels municipis de les comarques gironines, ha estat presidit pel director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Josep Cortadellas, i la gerent de l’ATM, Teresa Barceló.
 
Les actuacions proposades als ens locals per la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura han estat les següents:
 
Activitats de caminar
·         Caminades saludables: recorreguts de 30 minuts, orientades preferentment a la gent gran.
·         Caminades culturals: itineraris urbans per conèixer el patrimoni cultural dels municipis i la història local.
·         Caminades verdes: sortides de 2 a 3 hores, per conscienciar del valor de la sostenibilitat i del respecte amb el medi ambient.
 
Activitats de bicicleta
  • Pedalades: recorreguts d’entre 10 i 15 kilòmetres, per fomentar l’ús de la bicicleta com a vehicle sostenible, segur i saludable, orientades a la ciutadania en general.
 Activitats de transport públic
  • Curses de mobilitat de entre per conscienciar del caràcter econòmic del transport públic, fent una comparativa real de costos entre el transport públic i el vehicle privat que inclogui despeses mitjanes com l’amortització del vehicle, les assegurances i les despeses directes com els peatges o aparcaments.
Durant la sessió, també s’ha presentat la línia gràfica de la campanya de comunicació de la setmana que, continuant amb la línia de l’any passat,  consistirà en una sèrie de material descarregable des del portal www.mobilitat.net
 
 Més de 274 mesures permanents implantades l’any 2011 i 33 municipis adherits
 
En l’edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura del 2011 van ser 33 els municipis de les comarques gironines que es van adherir a la iniciativa i van organitzar activitats diverses. Al llarg de tot l’any es van realitzar 274 mesures permanents relacionades amb la mobilitat sostenible i segura, i durant la setmana es van organitzar més de 40 activitats, la implicació dels municipis en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura segueix una clara tendència a l’alça. L’any 2010 es van adherir 28 municipis.
 
Objectius de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura
 
La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura proposa, sota el lema “Mou-te en la direcció correcta”, una cerca de noves formes de mobilitat i alleugerir el domini absolut del cotxe particular en favor d’un transport més sostenible.
 
Canviar el nostre mode de transport pot significar viure en una ciutat millor i respirar un aire de més qualitat i més saludable. Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure’s en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.
 
Els objectius principals de la Setmana són els següents:
 
·         Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
·         Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
·         Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
·         Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
·         Reflexionar sobre com pot afectar a la nostra salut l’ús irracional del transport motoritzat (contaminació atmosfèrica, congestió, inactivitat física). Viatjar en transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure’s en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.

1  

Fitxers adjunts

El director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a la presentació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible

El director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a la presentació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible
JPG | 536