Acció Exterior i Unió Europea

El Govern promou un projecte per millorar l'atenció al turisme japonès en el marc del Pla Japó 2012-2014

query_builder   21 juny 2012 12:13

event_note Nota de premsa

El Govern promou un projecte per millorar l'atenció al turisme japonès en el marc del Pla Japó 2012-2014

La Secretaria d’Afers Exteriors i el Consolat General de Japó a Barcelona han impulsat un programa amb estudiants japonesos que fan estades en universitats de Catalunya perquè atenguin els turistes provinents del seu país. L’objectiu d’aquesta acció és oferir una atenció personalitzada al nombrós turisme japonès que visita Catalunya cada any, molt interessat en els aspectes culturals del país.
Aquesta acció, centrada en el sector turístic, està impulsada pel grup Turisme i pel grup Universitats-Recerca del Comitè de Reforç Catalunya-Japó, que reuneix Govern, institucions i administracions públiques i el Consolat General de Japó a Barcelona, i compta amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, el Gremi d’Hotels de Barcelona i l’Hotel Condes de Barcelona.
 
Aquest mes de juny s’ha iniciat l’experiència pilot amb tres estudiants japonesos de la Universitat Autònoma de Barcelona que, durant dues setmanes i de forma voluntària, atenen turistes japonesos a les Oficines de Turisme  que la Direcció General de Turisme de la Generalitat té a l’Aeroport de Barcelona, i a l’Hotel Condes de Barcelona, amb una important afluència de turisme japonès. Els participants han rebut formació específica orientada al sector turístic per part de la Direcció General de Turisme. Aquest programa s’obrirà a partir de setembre a totes les universitats catalanes que s’hi vulguin acollir i inclourà nous punts d’atenció al turisme japonès.
 
El Govern està elaborant el segon Pla Japó per al període 2012-2014, per continuar potenciant les relacions econòmiques, culturals i turístiques entre els dos països.
`