Oficina del President

Mas a Boston

President Mas: "Catalunya ha donat un gran impuls a la innovació i som líders en el sector de la biotecnologia"

query_builder   21 juny 2012 12:58

event_note Nota de premsa

President Mas: "Catalunya ha donat un gran impuls a la innovació i som líders en el sector de la biotecnologia"

El president Mas visitant la BioBoston 2012
 
·        El cap del Govern presenta a Boston l’informe d’Ernst&Young sobre el sector biotecnològic, que recull que 1 de cada 4 empreses espanyoles d’aquest àmbit són catalanes
 
·        La biotecnologia mou més de 15.000 milions d’euros de negoci a Catalunya, un  30% del total de l’Estat
 
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat aquesta passada nit a Massachusetts, on es troba de visita oficial, el lideratge de Catalunya en el sector de la biotecnologia i la innovació. “Catalunya és un país d’iniciatives, compromès amb la innovació, que representa la força directora de l’economia espanyola”, ha assegurat. “Tot i ser un país petit, tenim el 20% de les empreses innovadores i el 44% de les farmacèutiques, i representem el 30% de les exportacions de l’Estat espanyol”, ha afegit.
 
Mas ha fet aquestes declaracions en el decurs de l’acte de presentació de l’informe Catalonia Life Sciences Report  2011, elaborat per Ernst&Young sobre el sector biotecnològic a Catalunya, i que va tenir lloc a la seu d’aquesta consultora, a Boston.
 
El cap de l’Executiu ha afirmat “sentir-se orgullós” de presentar aquest informe a Massachusetts “perquè és un model que volem imitar”. “A Catalunya veiem moltes similituds, en superfície, en volum d’empreses i en fortalesa del sector biosanitari; per això, Massachusetts pot ser un model excepcional”, ha destacat.
 
El president ha assegurat que l’informe Catalonia Life Sciences Report 2011 presentat avui “és un missatge positiu per al país” i demostra “que les biociències són una gran oportunitat”. Per aquest motiu, Mas ha volgut ressaltar “l’impuls que des de fa una dècada Catalunya està donant a la innovació”, i que té com a expressió, per exemple, el fet que el 60% de les empreses que hi ha al pavelló espanyol de la BioBoston 2012 són catalanes.
 
Com a cloenda de la seva intervenció, el cap del Govern ha convidat els assistents a visitar Catalunya per conèixer de primera mà “el nostre sector biotecnològic i descobrir l’impuls que li estem donant, per exemple en àrees com la cura del càncer o la millora de l’alimentació”.
 
 
Informe sobre el sector biotecnològic a Catalunya
 
 
La consultora Ernst&Young, un referent internacional pel que fa a l’anàlisi dels mercats biofarmacèutic i de tecnologies mèdiques, ha presentat en el marc de la BioBoston l’informe Catalonia Life Sciences Report 2011, elaborat a partir de les dades del sector recollides per la Fundació Biocat. Periòdicament, E&Y publica estudis per països, però el dedicat a Catalunya és el primer que edita centrat sobre una bioregió i no sobre un Estat.
 
Entre altres dades rellevants, l’informe mostra que Catalunya compta amb el 21% de totes les empreses espanyoles del sector de la biotecnologia i que el volum de negocis al sector de la BioRegió és de més de 15.000 milions d’euros. Aquesta xifra, que s’ha triplicat en el període 2009-2011, representa prop del 30% del total de l’Estat espanyol.
 
L’augment de la inversió, un 92% de la qual és privada, ha anat acompanyat d’un increment significatiu en les capacitats de recerca en les fases clíniques, la qual cosa ha permès a les empreses elaborar 270 nous productes terapèutics i disposar de més de 300 nous metges especialistes en tecnologies.
 
En aquesta darrera dècada s’han creat la majoria de les empreses catalanes de la biotecnologia, al voltant de 12-14 noves empreses l’any, un 77,4% de les quals han sorgit de la iniciativa privada.
 
 
Trasllat a Nova York
 
El president Mas finalitzarà aquest matí la seva agenda a Boston amb la visita que farà a les seus de les empreses Instrumentation Laboratory USA, un centre de producció del grup Werfen, i Pfizer, dedicada a l’R+D, producció i comercialització de productes de farmàcia i biotecnologia.
 
Ja a la tarda, Mas es traslladarà a Nova York, on tindrà lloc la segona part del seu viatge oficial als EUA. En aquesta ciutat, el cap de l’Executiu presidirà un acte de promoció de Catalunya com a destinació turística, organitzat per l’Agència Catalana de Turisme. En el decurs de l’acte, es presentarà el programa “Catalonia, a lifestyle destination”, i tindrà lloc una taula rodona amb la participació dels diferents convidats. Es projectarà també l’audiovisual “Catalunya-Barcelona” i hi haurà una actuació dels castellers de Vilafranca.
 

1  

Imatges

El president Mas visitant la Fira BioBoston

El president Mas visitant la Fira BioBoston 493